Уникум! Българка стана африканска принцеса (Вижте подробности за сватбата)

Гласувайте за статията

Една българка сбъдната мечтата на хиляди други.

Ако се чудите какво може да прави една българка в Гана, то отговорът е лесен – да бъде принцеса! Сънародничката ни Виктория Македонска сключи брак по всички местни обичаи със своя любим Пери Ний Сампа Отуми. Той е принц на голямо племенно общество, на което чичо му е крал. Е, да, той няма властта на принцовете в Бъкингамския дворец. Но как звучи само – вместо съпруга да станеш принцеса!

Организаторката на пищната сватба също е българка – Невена Жекова. Тя разкри любопитни подробности относно събитието и младоженците. Освен местни обичаи, венчавката не е минала и без български традиции! Двамата съпрузи са били облечени в народни носии. Куповете са били взети, а след това принцът е преминал през няколко теста, за да докаже, че е годен за съпруг на нашето момиче.

Наложило му се е да пие българска ракия на екс, а след това да отговаря и на гатанки. После е трябвало да търси и скрития цървул на булката. Българската част от сватбата завършила с огромно право хоро, което също поизпотило младоженеца. Но той явно е готов на всичко за сърцето и ръката на красивата българка!

Тази българка сбъдна мечтата си да бъде принцеса

Тази българка сбъдна мечтата си да бъде принцеса

Двойката избрала втората част от сватбеното тържество, включваща традиционни ганийски обичаи, да се проведе в Лондон. Там булката е била затрупана с подаръци от роднините на своя избраник. Провела се и традиционната договорка дали семействата дават едно на друго децата си.

Виктория и Пери били облечени в традиционното за Гана кенте. Красивата българка и нейният принц няма да живеят нито в неговата, нито в нейната родина, а в английската столица, където се венчаха, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар