Народното събрание харчи десетки хиляди за безалкохолни и шоколад (Вижте разхищението)

Харчовете на Народното събрание често са изненадващи
0

В Народното събрание се оказаха големи любители на газираното и сладкото, и то за сметка на данъкоплатците.

От разчети на Народното събрание лъсват огромни разходи, които изглеждат неприемливи за обикновения човек. Разходите за безалкохолни, сокове, чайове и бонбони, консумирани от депутатите, се покриват от бюджета. Освен това, народните представители са облагодетелстват да ядат депутатски кюфтета и други храни на преференциални цени.

И всичко това – за сметка на техните избиратели! Администрацията на Народното събрание обяви обществена поръчка за напитки и шоколадови изделия. Сумата за нея е 14 хиляди лева без ДДС, всичките от джоба на данъкоплатците.

От разчета става ясно, че 7 бона без ДДС са само за чай и шоколадови бонбони. Те идват както от родни производители, така и внос. Депутатите в Народното събрани консумират само свежи лимони екстра качество, за да си гарнират луксозните чайове, пише retro.bg.

Харчовете на Народното събрание често са изненадващи
Харчовете на Народното събрание често са изненадващи

Освен чай, народните представители ще гасят страстите, бушуващи у тях, с различни газирани напитки. количествата, разбираемо, са големи, както и сумите, които отиват за тях. Сред любимите питите на избраниците на народа са студен чай, сок от банан, сок за диабетици, Кока кола, газирана вода и други газирани напитки.

Обявената обществена поръчка е за началото на новия работен сезон на Народното събрание от есента. Разбира се, подобни покупки са нормални, но избирателите всеки път се гневят защо трябва да поят и хранят толкова депутати!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.