Северна Корея шокира света: Цяла Америка е под ядрения ни обсег, може да удари Ню Йорк

Гласувайте за статията

Северна Корея направи нов опит с междуконтинентална балистична ракета.

Поредния ядрен опит на Северна Корея изправи на тръни света и най-вече САЩ. Лидерът на КНДР Ким Чен Ун се похвали, че цялата континентална територия на Щатите е под обсега на балистичното им оръжие. Първият тест на подобна ракета е от преди три седмици. Той, обаче, бе неуспешен, а снарядите паднаха в Японско море.

Този път, обаче, опитът е бил успешен. Снарядът е летял около 50 минути на височина над 3 километра. Изстрелването на ракетата се е случило час преди полунощ местно време. Това е знак, че Северна Корея е искала да запази опита в тайна, ако случайно отново бъде неуспешен.

Но, след успеха на изстрелването, Ким Чен Ун се похвали със заплахата, която е надвиснала над САЩ. Щатите веднага отговориха на опита. Те проведоха учебно изстрелване на ракети  „земя-земя“ от източното крайбрежие на Южна Корея в териториалните й води.

Северна Корея отново наруши резолюцията на ООН

Северна Корея отново наруши резолюцията на ООН

Американският президент Доналд Тръмп веднага направи публично изявление и определи изпитанието на КНДР като „поредното безразсъдно и опасно действие на севернокорейския режим“. Освен САЩ, изстрелването на балистичната ракета задейства отбраната и на Южна Корея. Властите в съседната на Северна Корея държава обявиха, че са засилили отбраната на страната чрез разполагането на американски противоракетни системи, пише vesti.bg.

Китай също осъди действията на Северна Корея, но призова и САЩ да не се достига до ескалация на напрежението в световен мащаб. Все още КНДР няма необходимата технология за разполагане на ядрена бойна глава на ракета с голям обсег, но, според експерти, точно в тази сфера ще се работи в следващите години.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар