Град порази Истанбул, градът под вода (Снимки и видео)

Гласувайте за статията

Град порази Истанбул

Мощна градушка, придружена от силни дъждове, порази Истанбул. Градът се оказа под вода и е в ужасно състояние. Улиците буквално за минути станаха плавателни. А след това се изви и силен вятър с градушка, който помете всичко.

В социалните мрежи дори се появи видео от самото започване на ужасяващата и катастрофална буря, която удари Истанбул вчера. Там само за няколко часа са се появили плътни тъмни облаци, довели до истински ад

В страховитата буря, придружена с градушка, която обхвана Истанбул, бяха ранени най-малко десет души. А водата на улицата е довела до спиране на градския транспорт и отмяна на самолетните полети.

„Реките“ от дъжд са отнесли и много превозни средства, а гражданите са останали заключени в колите си, опитвайки се да се върнат у дома в най-големите задръствания на най-големия турски град.

Бурята е продължила около 20 минути, а през това време, освен проливния дъжд, валял и град с размерите на топки за голф, предава AFP.

Медиите вече писаха, че най-малко двама души са пострадали в силната буря. А водата по улиците доведе до нарушаване на обществения транспорт. И отмяна на полети.

Стихията изтръгна от корен повече от 230 дървета, почти 90 покриви са разрушени и са избухнали и редица пожари, но те бързо са потушени, се казва в изявление на градските власти.

Полетите на международното летище Ататюрк са отменени. А от там заявиха, че 16 самолета, които са били отправени към местното летище, са били пренасочени към други дестинации.

В пристанището пък се е преобърнал огромен кран, което е довело до експлозия и пожар. Трамвайният транспорт в някои части на Истанбул също се е движел с прекъсване.

Истанбул под вода, град и дъжд потопиха града

Истанбул под вода, град и дъжд потопиха града

Две лица са били ранени, когато на улица, пълна с минувачи, падна стена от стар гроб. Градските власти се решиха и на друга предпазна мярка — затвориха тунела Евразия, който свързва азиатската и европейската част на Истанбул под Босфора.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар