Елън Маск обяви война Марк Зукърбърг: Интелектът му е ограничен! Преглеждания: 2639

Елън Маск във война на думи със Зукърбърг
0
Оценете този post

Елън Маск захапа Зукърбърг, причината е изкуственият интелект

Елън Маск захапа Марк Зукърбърг, че има доста ограничено мислене, що се отнася до изкуствения интелект. Президентът на „TESLA“ заяви, че създателя на Фейсбук определено няма достатъчно прецизно мислене, за да предвиди проблемите в бъдеще.

Най-успешните двама души на планетата влязоха в публичен дебат относно изкуствения интелект. Марк Зукърбърг, като един от най-големите създатели и защитници на изкуствения интелект, заяви, че съображенията на Елън Маск по тази тематика, т.е. неговия страх от изкуствен интелект, са неоснователни, а също така и отрицателни, и безотговорни.

Припомняме ви, че съвсем наскоро Елън Маск заяви, че изкуственият интелект трябва да се регулира от по-рано, т.е. да се реагира активно, вместо реактивно, защото иначе би могло да се случи нещо ужасно.

Като например машините да завладеят хората. Или дори да ги унищожат.

Позицията на Зукърбърг, който е оптимист по отношение на изкуствения интелект, обаче е различна. И Елън Маск му отговори с малко агресивен тон, но и с много малко уважение по отношение на колегата си.

В отговор на туит изявлението на Марк Зукърбърг, той заяви: „Аз говорих с Марк за това. Неговата интелигентност и компетентност по тази тематика са силно ограничени.“ Доста остри думи за човек, който е собственик на най-успешната онлайн мрежа в момента — Facebook. А също и един от пионерите в областта на изкуствения интелект.

Тези „кавги“ обаче не трябва да се приемат като скандали между тях, твърдят пиарите им. Според тях, двамата са приятели и няма и капка „омраза“ между тях. „Това, просто е война на думи и мисли, които получават публичност, само защото са казани от известни личности“, твърдят още те.

Елън Маск във война на думи със Зукърбърг
Елън Маск във война на думи със Зукърбърг

Позицията на хората за изкуствения интелект е, че той ни е полезен и е добро решение, но трябва ние да имаме контрола.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.