Страхотия в Севлиево и Бургас

Гласувайте за статията

Бурята нанесе сериозни щети

Синоптиците се оказаха прави – невиждана страхотия застигна Севлиево и Бургас.

Ново саниран блок в Севлиево бе повреден от разразилата се буря. Местни хора разказват, че стихията повалила и множество дървета в града.

В Севлиево 60 квадратни метра от изолацията на блок №1 в жилищния комплекс „Митко Палаузов“, е била изкъртена. Блокът е саниран наскоро. Фирмата-изпълнител ще възстанови щетите, които са били нанесени в рамките на гаранционния срок на строителните работи.

Вече са отстранени дърветата, които силният вятър е повалил на земята.
Лек автомобил е пострадал от паднал ствол на дърво. Някои абонати имат и проблеми с електрозахранването. В три села на община Севлиево нямат ток.

Севлиево

Бурята нанесе сериозни щети

Припомняме, че за област Габрово за днес е в сила оранжев код за обилни валежи. Оранжев код е в сила и за още седем области в страната – Хасково, Стара Загора, Русе, Търговище, Велико Търново, Кърджали и Смолян. Жълт код е в сила за: Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Разград, Сливен, Ямбол и Бургас.

Не по-различна е и ситуацията в Бургас. Градът бе застигнат от мощен ураганен вятър. Местните хора твърдят, че само за няколко минути, времето се е променило на 180 градуса. Бурята, която е застигнала града, е нанесла множество щети. На този етап не се знае точно в каква степен е засегнат Бургас от бурята, която вилня на територията му.

Припомняме, че по-рано днес топ климатологът Георги Рачев предупреди, че се задава сериозно смущение във времето. Той посочи, че смущението ще засегне северните части на Гърция, както и южните райони на страната и Черноморието ни.

Освен това специалистът предупреди и за големия риск от локални наводнения.
Доц. Георги Рачев сподели, че от две десетилетия насам не е виждал подобно време – през юли да се редуват ниски и високи температури.
За сметка на това той прогнозира, че очакванията са, август да е сух и горещ, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар