Смъртта вече е предвидима! Вижте сензационното научно откритие

Смъртта вече не е такава мистерия
0

Учени скандализираха света с поредното си разкритие за смъртта.

Според изследователи, краят на човешкия живот е предвидим благодарение на „спирала на смъртта„. Те са на мнение, че тя идва, когато мъжете и жените губят своята способност да се възпроизвеждат. Щом човек загуби своята фертилност, вероятността краят да е близо нараства драстично.

Децата и младите се свързват с бързи темпове на развитие, както и със значително по-малък риск от смъртност. До скоро учените смятаха, че в живота на човек има само два етапа – детство и зрялост. Вторият започва, когато човек достигне сексуална зрялост. С всяка година фертилността отслабва, а смъртта става все по-възможна!

Смъртта вече не е такава мистерия
Смъртта вече не е такава мистерия

Сега изследователите са на мнение, че има и една трета фаза – „края на живота“. Тя се отличава с уникалния си модел на смъртност. Докато при хората между 50 и 60 години вероятността за смърт се увеличава драстично с всяка изминала година, то между 90 и 100 години няма особена разлика. Затова и вече се говори за четвърта фаза, наречена „спирала на смъртта„.

В тази фаза физиологичните способности на човек са рязко отслабени. Бъдещата цел на учените е да успеят да подобрят живота на хората във „фазата на смъртта“, за да могат да битуват пълноценно до последния си ден. Постоянно се правят експерименти с животни, благодарение на които почти с точност се предвижда датата на смъртта им. Нищо чудо след години това да е възможно и за хората, пише novini.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.