Топ климатологът доц. Георги Рачев: Днес и в четвъртък се задава истински ад

В четвъртък има голяма вероятност да паднат интензивни гръмотевични бури
0

В четвъртък има голяма вероятност да паднат интензивни гръмотевични бури

Топ климатологът доц. Георги Рачев предупреди, че днес и в четвъртък над страната ще е истински ад.

Доц. Георги Рачев уточни, че нахлуването на студения въздух в страната ни е започнало още в следобедните часове на вчерашния ден.
Специалистът посочи, че студеният въздух се дължи на система от два циклона.

Въпреки това в източната част на Черноморието през вчерашния ден времето се задържа доста горещо. Температурите там дори надхвърлиха 30 градуса.
В следобедните часове на вчерашния ден на много места имаше купесто-дъждовна облачност. Други пък бяха ударени от градушки. В сравнение с предходната седмица, ледените късове бяха много по-малки.

Георги Рачев
В четвъртък има голяма вероятност да паднат интензивни гръмотевични бури

Топ климатологът доц. Георги Рачев предупреди, че циклонът „Алфред“ ще донесе ужасно време днес и утре, а след това ни очаква „турбо“ жега.

Възможността за гръмотевични бури днес, е твърде голяма. Очакванията са те да са по-интензивни в четвъртък.
В четвъртък се очаква температурите в София да паднат до около 22 градуса. На фона на сегашните температури, ще има захлаждане.
В ефира на Би Ти Ви специалистът посочи, че като се има предвид, че страната ни е разположена в южната част на Европа, това е съвсем нормално за летния сезон.

В четвъртък и петък, не е изключено дъжд да превали и над Варна и Бургас. Топ климатологът посочи, че за всичко случващо се в метеорологичен план над Западна и Централна Европа, виновен е именно циклонът „Алфред“.

В събота и неделя обаче жегите отново се връщат на хоризонта. Слънцето ще препича доста сериозно, така че е добре да предприемете някакви мерки. В никакъв случай не излизайте в най-горещите часове на деня, пише Блиц.

Не пропускайте да вземете чадър на излизане от дома си, защото има огромна вероятност да ви потрябва, съветват метеоролозите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.