Топ климатологът доц. Георги Рачев: Днес и в четвъртък се задава истински ад

Гласувайте за статията

В четвъртък има голяма вероятност да паднат интензивни гръмотевични бури

Топ климатологът доц. Георги Рачев предупреди, че днес и в четвъртък над страната ще е истински ад.

Доц. Георги Рачев уточни, че нахлуването на студения въздух в страната ни е започнало още в следобедните часове на вчерашния ден.
Специалистът посочи, че студеният въздух се дължи на система от два циклона.

Въпреки това в източната част на Черноморието през вчерашния ден времето се задържа доста горещо. Температурите там дори надхвърлиха 30 градуса.
В следобедните часове на вчерашния ден на много места имаше купесто-дъждовна облачност. Други пък бяха ударени от градушки. В сравнение с предходната седмица, ледените късове бяха много по-малки.

Георги Рачев

В четвъртък има голяма вероятност да паднат интензивни гръмотевични бури

Топ климатологът доц. Георги Рачев предупреди, че циклонът „Алфред“ ще донесе ужасно време днес и утре, а след това ни очаква „турбо“ жега.

Възможността за гръмотевични бури днес, е твърде голяма. Очакванията са те да са по-интензивни в четвъртък.
В четвъртък се очаква температурите в София да паднат до около 22 градуса. На фона на сегашните температури, ще има захлаждане.
В ефира на Би Ти Ви специалистът посочи, че като се има предвид, че страната ни е разположена в южната част на Европа, това е съвсем нормално за летния сезон.

В четвъртък и петък, не е изключено дъжд да превали и над Варна и Бургас. Топ климатологът посочи, че за всичко случващо се в метеорологичен план над Западна и Централна Европа, виновен е именно циклонът „Алфред“.

В събота и неделя обаче жегите отново се връщат на хоризонта. Слънцето ще препича доста сериозно, така че е добре да предприемете някакви мерки. В никакъв случай не излизайте в най-горещите часове на деня, пише Блиц.

Не пропускайте да вземете чадър на излизане от дома си, защото има огромна вероятност да ви потрябва, съветват метеоролозите.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар