Пълен абсурд! Маймуна съди фотограф заради селфи

Гласувайте за статията

Куриоз или безсмислен абсурд? Маймуна осъди фотограф заради селфи

Тази история е пълен абсурд, но също така е напълно истинска. Маймуна успя да осъди фотограф за авторски права, заради селфи снимка. Безумното е, че фотографът Дейв Слейтър искал просто да привлече вниманието към застрашен вид макаци със снимките си. След това обаче му се наложило да защитава авторските си права в съда, плащайки за това милиони.

Дейв Слейтър е професионален фотограф, който прави снимки в дивата природа. За нов сборник той заснема маймуна макак в национален парк в Индонезия.

„Отне ни седмици, докато стигнем до сборището им. Имаше стотици от тях и те бяха влюбени в апарата ми. Останах там с дни, дадох им да си играят с техниката ми. И един от тях се снима многократно с апарата ми, а по-късно реших да публикувам тази снимка в интернет.

Дейвид спечелил от кадъра над 2500 паунда, но когато през Wikipedia въвежда правото за свободно използване на снимки, неговото селфи с маймуна също се оказва в свободната енциклопедия. От компанията се позовали на факта, че маймуната сама си е направила селфи, поради което не се дължат авторски права за снимката.

Дейв завежда дело, за да докаже правата си като автор, но в същото време PETA и други организации за защита на животните завеждат дела срещу него, че е ограбил маймуната.

„Оказах се в средата на някакъв пълен абсурд. Първо бях обвинен, че селфито на този макак е откраднато. След това, че съм стресирал животните. Някакви безжалостни адвокати заведоха иск срещу мен от името на маймуната“, споделя още той.

В крайна сметка той попада в средата на някакъв безумен съдебен абсурд. „От цялата история милиони спечелиха адвокатите. Единственото, което маймуната получи, бе прозвището „селфи макак“ и че не бе изядена на вечеря от местните туземци“ с огорчение добавя той.

Абсурд! Това селфи на макак създаде куп главоболия на Дейвид Слейтър. сн. Дейли Мейл

Това селфи на макак създаде куп главоболия на Дейвид Слейтър. сн. Дейли Мейл

Делата все още се разискват от съда, който така и не успява да вземе решение.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар