Менюто на Уилям и Кейт в Берлин се превърна в истински хит

Менюто на Уилям и Кейт в Берлин се превърна в истински хит
4 (80%) 1 vote

След Полша, принц Уилям и Кейт Мидлтън предизвикаха сензация и в Германия.

По време на престоя си във Варшава, Уилям и Кейт привлякоха вниманието към себе си най-вече с намеците за трето дете. А поляците вдигнаха сериозно летвата на гостоприемството, нагощавайки кралското семейство с ликьор със златни прашинки и традиционни „пиероги“.

Разбира се, немските домакини се постараха да не останат по-назад и да посрещнат Уилям и Кейт както си трябва. При подобни визити менюто за официалните обеди и вечери често е дори по-любопитно от дизайнера на поредната рокля на госпожа Мидълтън. Разбира, червеният й тоалет с голи рамене отново се превърна в хит. Но и яденето не остана без очаквания интерес.

Знатните гости на Ангела Меркел бяха нагостени с рибни деликатеси. Предястията, които похапнаха Уилям и Кейт в компанията на германия канцлер бяха приготвени от риба тон и сьомга. Основното ястие пък бе риба треска с гарнитура от зеленчуци. А десертът, вместо черешката на тортата, се оказа доста скромен – йогурт с ягоди…

Уилям и Кейт лъскат английския имидж

Уилям и Кейт лъскат английския имидж

По време на визитите си  в различни точки на света Уилям и Кейт са опитвали какви ли не традиционни и нетрадиционни ястия. Произлизайки от ранга им, мнозинството смята, че ястията, които попадат в чиниите пред тях, трябва да са едва ли не космически. Но дори кралските особи имат вкусове, които не се различават особено от тези на обикновените хора.

Въпреки това, всички искат да надникнат в блюдата им. А менютата често засенчват много по-важни теми като Брекзита. Излизането на Великобритания от ЕС е била основната тема, която Ангела Меркел просто нямаше как да не засегне, когато принц Уилям и съпругата му й дойдоха на крака в Германия. техните визити из Европа пък се прочитат като опит да смекчат напрежението и негативното настроение към родината им, което витае в повечето страни, пише vesti.bg.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар