Диетата на викингите прави чудеса с тялото и здравето!

Диетата на викингите прави чудеса с тялото и здравето!
5 (100%) 1 vote

Диетата на викингите прави чудеса с нас, опитайте я!

Диетата на викингите е много полезна за мозъка. Това са установили учените от много известни университети по света. Традиционният северен начин на хранене ускорява мозъчната дейност и подобрява общото състояние на мозъка.

диетата на викингите

Диетата на викингите е призната като наистина ефективна

В тази северна диета, родена край морето, голям дял в менюто се пада на рибата. Освен това тя включва също много зеленчуци. Само че в нейния състав кореноплодите, плодовете, ориза и пилешкото месо почти липсват.

Диетата на викингите има още едно предимство-на стари години хората са в добро мозъчно състояние и помнят по-дълго и качествено от останалите набори.

Този северен режим на хранене включва още голямо количество вода и чай. Разрешава се и пиене, но в умерени количества. И то най-вече червено вино, като концентратите се изключват от списъка.

Има и няколко храни, които са табу за тези, които искат да пробват северната диета на могъщите викинги. Това са на първо място картофите. Останалите кореноплоди също са с голяма въпросителна и се избягват категорично.

В списъка със забранените храни влизат също рафинираната захар, маслото, зърнените храни, както и плодовите сокове.

Още един бонус крие този северен хранителен режим. И той е, че деменцията не идва при тези възрастни хора, които се подлагат на нея.

2200 доброволци били подложени на тази диета. Експериментът се извършил в университета „Каролинска”. Опитите установили, че хората, които се подлагат на тази диета имат добра мозъчна дейност.

Спецовете отчели също, че диетата на викингите помага на хората да мислят по-добре и паметта им се изостря. Датски учени достигнали още по-надълбоко в експериментите.

Те установили, че северната диета е полезна и за сърцето. Освен това тя намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Учени от университетите в Калифорния и Сан Франциско разкрили, че средиземноморската диета има същия ефект, както и тази на древните викинги.

Много зеленчуци, зехтин, малко месо и млечни продукти също е перфектно средство за мозъка и сърцето.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар