Рекетът на Зелените вече официално признат от правителството

Гласувайте за статията

Рекетът, който зелените упражняват върху управляващите, вече бе официално признат.

От години се знае, че организациите на Зелените манипулират по всевъзможни начини партиите на власт с цел финансова изгода. Тяхната грижа за природата е останала на заден план пред желанието им за нерентабилно усвоява на средства от ЕС е българските данъкоплатци. Ако досега всички отричаха за това явление, въпреки че е повече от явно, сега палачинката се обърна.

Най-сетне от ГЕРБ се престрашиха да признаят, че Зелените тенденциозно и постоянно им извиват вратовете. Наскоро Данаил Кирилов, Светослав Иванов и Ивелина Василева внесоха в парламента предложение за изменение на Закона за опазване на околната среда. Неговата цел е най-сетне да има законова възможност да се сложи точка на безкрайното обжалване на инвестиционни проекти от страна на псевдоеколозите.

Благодарение на тази порочна практика страната ни е застрашена от милиарди левове глоби от ЕС за неизпълнение на проекти в заложените срокове. А идеята на Зелените винаги е била една и съща – те да печелят обществените поръчки и да прилапат „едни пари“.

Предложените промени е наложително да бъдат приети възможно най-скоро, за да има възможност да бъдат отблокирани десетки проекти и в бъдеще да не бъдат блокирани други. Това нанася вреда както на бизнеса, така и на общините, природата и обикновения човек. А и страната ни гради негативен имидж пред останалите членки на Европейския съюз.

Забавянето на изграждане на завода за боклука в София,

третият лъч на метрото, автомагистралите „Струма“, „Хемус“, втората кабина в Банско са само малка част от белите, които сътвориха Зелените само в рамките на няколко години. А финансовото им измерение е наистина внушително и непосилно за държавния бюджет. Само тунелите за мечки, вълци и костенурки струват над 200 милиона на данъкоплатците.

Еколозите прилапаха стотици милиони за нерентабилни проекти с нулева полза на природата, но с голяма облага за банковите им сметки. Досега никой нямаше политическата воля да се опълчи на това извиване на ръце чрез набързо скалъпени платени протести и безкрайни съдебни обжалвания.

Предложените наскоро промени целят ограничаване на възможностите за злоупотреба с права от страна на Зелените. Досега само срещу 10 лева съдебна такса НПО-тата можеха да подават жалби и да блокират проекти за милиони левове. И не пропускаха възможност да се възползват!

На Зелените може да им секне кранчето

На Зелените може да им секне кранчето

След като депозират жалбата се започва едно нарочно протакване

на процеса и неявяване на делата, което стопира проектите, понякога и фатално. Предложените промени от ГЕРБ въвеждат за втората инстанция, таксата за обжалване да бъде процент от материалния интерес, както е при гражданско-правните спорове. Това със сигурност ще секне мераците на Зелените през ден да съдят държавата, защото ще им излезе доста солено, пише trud.bg.

А, както знаем, парите са най-важното за тях! Надяваме се от ГЕРБ да имат достатъчно политическа воля и редактират предложените промени. Сега те засягат само проекти с „национално значение“, но не и общински и частни инвестиции. Така че пак борбата с рекета на Зелените остава половинчата, а търпението на гражданите вече се изчерпва.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар