Китай разплака милиони деца, цензурира Мечо Пух по невероятна причина

Гласувайте за статията

Властите в Китай си позволиха нечувана цензура върху един от най-любимите анимационни герои.

Медиите в Китай, а и по целия свят гърмят с новината, че в източната страна блокират постове в социалните мрежи с необичайно съдържание. В този случай на цензура е примесена както политика, така и сатира. Но, на пръв поглед няма нищо неуместно в постовете в социалните мрежи, които са били изтрити.

Става дума за публикации, включващи споменаване на името на Мечо Пух или споделянето на картинки на анимационни герой. Ако ви звучи доста странно, то в Китай има своето напълно логично обяснение! Причината е, че, според властите, пухкавият мечок прекалено много прилича на президента Си Цзинпин и това дава почва за куп подигравки по негов адрес.

В китайската версия на Туитър до преди дни все още се намираха изображения на анимационни герой. Коментирането им, обаче, бе спряно, както и достъпът до вече публикувани писания, независимо дали са свързани с президента или не. Разбира се, това действие на властите в Китай предизвика вълна от хапливи коментари от страна на потребителите на социалните мрежи.

Президентите на Китай и САЩ бяха сравнени с Мечо Пух и Тигър

Президентите на Китай и САЩ бяха сравнени с Мечо Пух и Тигър

„Каква ли беля отново е натворил този мил пакостник, фен на меда?“, подиграваха се те на нечуваната цензура. Очаква се през есента Си Цзинпин да получи още един мандат за държавен глава от Китайската компартия. А с наближаването на това предизвестено събитие, контролът върху публичното говорене за него яко се е затегнал, пише retro.bg.

Целта е да бъде опазен имиджа на стария нов президент на Китай. Но сякаш подобни крайни действия имат точно обратния ефект… Сравненията между него и Мечо Пух са на дневен ред от 3-4 години и със сигурност няма да секнат, а дори ще се мултиплицират заради наложената цензура.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар