Емил Кошлуков се забърка в юридически скандал

Напира да заеме мястото на Вяра Анкова
0

Напира да заеме мястото на Вяра Анкова

Емил Кошлуков е на ръба на закона с кандидатурата си за изпълнителен директор на БНТ.

Запознати посочват, че причина за това е фактът, че Емил Кошлуков е бил начело на компанията, която е обявила фалит. Според нормите, след приключването на производството по несъстоятелност, лицето ръководило тази организация няма право да заема ръководна длъжност или пък да е член на борда на управителния съвет, ако в заключението е посочено, че има неудовлетворени кредитори.

За никого обаче не е тайна, че Емил Кошлуков е юрист и като такъв той се е възползвал умело от вратичките в закона и в частност от факта, че процедурата по фалита на TV7 все още не е приключила.
Повече от ясно е, че съгласно закона, Емил Кошлуков е на ръба.

Емил Кошлуков
Напира да заеме мястото на Вяра Анкова

Останалите кандидати за шефското място в БНТ смятат, че след като си оглавявал медия, която е фалирала под твоето ръководство, нямаш моралното право да оглавиш друга медия, още повече националната.

Из коридорите на БНТ все по-усилено се носи мълвата, че именно Емил Кошлуков е сред фаворитите на някои медийни и бизнес кръгове. Те стоят зад гърба му и лобират за него.
На практика това означава, че има риск националната медия да бъде обезглавена изведнъж, тъй като той няма право да заема тази длъжност.

Според редица юристи, този случай е доста заплетен и може да предизвика поредица от скандали.
Юридически, именно Емил Кошлуков носи пряка отговорност за фалита на TV7 в качеството на неин изпълнителен директор във времето, в което медията е обявена в несъстоятелност.

Към компанията са предявени купища искове за неизпълнени задължения и какво ли още не. Дори и само поради тези причини, желанието му да оглави БНТ е меко казано „спорно“.
Юристите са на мнение, че този конкурс ще е своеобразен тест както за СЕМ, така и за държавата, пише pik.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.