НАСА плаши света с вечен дъжд! (Възможно ли е подобно чудо?!)

Ако от НАСА се окажат прави, дъждът ще бъде ежедневие
0

Учените от НАСА шокираха с поредното си предположение за бъдещето на света.

Дискусиите за глобалното затопляне и последствията от него, които вече усещаме, ще бъдат актуални още дълго. Сега в тях се включват и изследователите от американската космическа агенция НАСА. Те определено имат друг поглед над нещата, защото наблюдават случващото се на земята и от космоса. Но изводите, които си правят на база на тези наблюдения, не са никак розови за човечеството!

Според научи сътрудници от НАСА, скоро светът ще увеличи своите размери. А причината за това явление е ясна – проливните дъждове, които са все по-чести във всички точки на света. Последният нагледен пример са невижданите порои в Гърция, които вече засягат и Турция. У нас също количеството валежи значително се е увеличило на годишна база.

В НАСА са се постарали да направят подробен анализ на дъждовете на планетата Земя в последните 40 години. На базата на изследванията на научните дейности, учените от космическата агенция са стигнали до извода, че увеличеното количество дъждове се дължи на глобалното затопляне на атмосферата.

Ако от НАСА се окажат прави, дъждът ще бъде ежедневие
Ако от НАСА се окажат прави, дъждът ще бъде ежедневие

То води до мащабно топене на ледници, а прогнозите за близкото бъдеще не са никак розови! Все пак, според учените, след 2022г. може да настъпи процесът на бавно и постепенно захлаждане в рамките на 40-50 години. Той идва след десет години на бързо затопляне, пише novini.bg.

Но, ако глобалното затопляне наруши тази наблюдавана с векове последователност, на земята може да настъпи период на вечен дъжд! Това би се случило при ситуация на неконтролируемо топене на ледниците. Разбира се, учените от НАСА не се наемат с конкретна оценка дали и кога по-точно прогнозата им би се реализирала. А и те самите се надяват да грешат!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.