Тайния разговор на Путин и Тръмп: Какво (не) си казаха световните лидери?

Гласувайте за статията

Срещата между Путин и Тръмп изпоти доста експертите по невербална комуникация

Срещата между Путин и Тръмп изпоти доста експертите по невербална комуникация. Въпреки че на ниво речево общуване двамата лидери изразиха симпатии един към друг, невербалното им общуване бе много по-интересно. „Тайният разговор“ който двамата проведоха на срещата на Г-20 се състоя пред очите на всички. За него обаче не бяха нужни думи — езикът на жестовете говореше достатъчно.

Доналд Тръмп от самото начало се държеше не само бащински, но и закрилнически спрямо Путин. Той доста своеволно се здрависа с него, като през цялото време се опитваше да го привлече към себе си, демонстрирайки по този начин своето превъзходство.

Владимир Путин не скри, че също е „алфа-мъжкар“. Още от самото начало на срещата, ръкостискането им беше длан с дран, като палците бяха един срещу друг — знак, че са равни по сила и власт. След това Тръмп потупа с другата си ръка сключените им ръце, което беше бащински израз, но и до известна степен на одобрение и превъзходство.

След като двамата седнаха и Тръмп подаде отворена ръка, Путин я стисна силно, с широко разперени пръсти. Отново, според експертите, по този начин руския президент е изразил своя властен и доминиращ характер, като и че е равностоен на президента на САЩ. Освен това той придържа другата си ръка пред сърцето — жест, който показва, че той продължава да е предпазлив по отношение на американския президент.

Но докато Тръмп седеше в типичната си поза с леко отворени крака и ръце сключени надолу, то Путин облегна лакти на креслото и леко повдигна гръб — поза, изразяваща повече мощ и сила.

Изводите от тайния им разговор са прости: Путин и Тръмп се приемат за равни, но американския президент има желание да напътства и подкрепя Русия.

Тайният разговор на Путин и Тръмп предизвика доста анализи

Тайният разговор на Путин и Тръмп предизвика доста анализи

Руският лидер пък не вярва напълно на колегата си от САЩ, освен това е уверен, че може да доминира над Америка.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар