Внимание! Слънцезащитни продукти могат да побъркат хормоните ни

Гласувайте за статията

Някои слънцезащитни продукти крият неподозирани рискове не само за кожата ви.

Изборът на слънцезащитни продукти за мнозина е досаден, а някои дори го подминават през лятото. Разнообразието на пазара вече наистина е объркващо, а четенето на етикетите е напълно задължително,. Някои съставки в този тип козметични продукти могат да нанесат неочаквани щети на тялото ни.

Плажните кремове, лосиони, млека и спрейове са една истинска сбирщина на химически вещества, които влияят различно. Изследването на вредата на най-разпространените слънцезащитни продукти отдавна е обект на широки научни изследвания. Като резултат от тях, за най-опасно вещество в състава им се счита оксибензона.

Той се съдържа в почти всички слънцезащитни продукти. Освен да предпазва от вредните лъчи, обаче, той оказва влияние и на нивото на естрогените в при жените и води до куп проблеми. Понякога пораженията от него са толкова сериозни, че се налага да се лекуват в болнична среда!

Най-често оксибензона води до тежи алергични реакции, особено при малки деца и бременни жени. Още по-силни и опасни стават те, когато са съчетани със слънчеви изгаряния. А нали знаете, че вашите слънцезащитни продукти не могат да ви защитят от тях, ако не се излагате разумно на слънчева светлина?

Бъдете внимателни, когато избирате слънцезащитни продукти

Бъдете внимателни, когато избирате слънцезащитни продукти

Ако ползвате орални контрацептиви, също трябва да сте много внимателни с употребата на кремове и масла с оксибензон. Дори е препоръчително да ги избягвате, за да си спестите куп главоболия. Може дори под чадър да получите слънчева алергия в комбинация с изгаряния. Подобни последствия има и когато жената е в цикъл, но се пече на плажа, пише retro.bg.

Когато нивото на естрогени в организма е по-високо, изгарянето ви е в кърпа вързано! А, както казахме, оксибензона има точно такъв ефект, който е в пълен контраст с основната употреба на слънцезащитни продукти. Важно е да знаете тази подробност, защото производителите често „пропускат“ да я споменат с клиентите си.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар