Доц. Георги Рачев разкри какви изненади ни е подготвило времето през следващите дни Преглеждания: 1701

Евентуално захлаждане ще настъпи на 14-15 юли
0
Оценете този post

Евентуално захлаждане ще настъпи на 14-15 юли

Топ климатологът доц. Георги Рачев разкри какви изненади ни е подготвило времето през следващите дни.

От ефира на Българската национална телевизия той обяви, че страната ни попада в източната периферия на антициклона Франсоаз, който заема цяла Европа.

Според доц. Георги Рачев студеният фронт е минал по доста интересен начин през страната ни. Той посочва, че подобно нещо може да бъде видяно изключително рядко.

Климатологът припомни, че в западните квартали на столицата, през нощта срещу 4 юли е валяла пет пъти градушка. Разбира се случвало се е през нощта да падне градушка, която да продължи 10-15 минути, но не и да вали 4-5 пъти, и то последователно.

Георги Рачев
Евентуално захлаждане ще настъпи на 14-15 юли

Доц. Георги Рачев призна, че не помни подобно нещо да се е случвало друг път над страната и не е чел за подобно явление.
От думите му стана ясно, че именно антициклонът Франсоаз ще е този, който ще определя времето в дните до събота.

Като цяло времето до първия ден от уикенда ще се задържи топло и слънчево. Утре и в петък температурите ще достигнат стойности между 28 и 33 градуса.
Топло ще се задържи времето над страната и през следващата седмица.

Всички онези, които са планирали отпуската си за този период на годината и им предстои да заминат за морето, могат да бъдат спокойни.
Температурите по морския бряг ще се движат в интервал между 27 и 31 градуса.

Евентуално захлаждане очаква вътрешността на страната. Тази прогноза обаче е за дните 14-15 юли. До тогава може да настъпят много промени и тя да не се сбъдне.

В заключение доц. Георги Рачев заяви, че като цяло времето през юли се очаква да бъде нормално топло. Разбира се няма да липсват и моменти, в които ще бъде малко по-топло от обичайните за това време температури, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.