Протестите в Асеновград продължават?! (Чу ли държавата гласът на гражданите?) Преглеждания: 973

Хиляди на протест в Асеновград, гражданите искат спокойствие, а не пребити деца
0
Оценете този post

Протестите в Асеновград ще продължат, гражданите искат действия от държавата

„Не искаме ромите да пребиват децата ни, да ги виждаме на всеки ъгъл как просят и да безчинстват из града. Искаме действия от държавата“. Това заявиха граждани след протеста в Асеновград снощи.

Масовият протест, на който се събраха близо 10 000 хиляди души, бе спрян на колелото до църквата „Св. Атанасий“ от троен кордон полицаи. След информация за стрелба в пловдивската „Шекер махала“, властите решиха да върнат множеството обратно, преди и в малкия Йерусалим, както наричат още града, да се е разиграла кървава драма.

Равносметката от снощи е 10 000 протестиращи, които държаха полиция и управляващи да въведат ред в ромските махали и да сложат край на безчинствата на ромското население, трима арестувани е един пребит оператор на BTV, който бе ранен от Петър Низамов — Перата.

„Не искаме ромите да пребиват децата ни! Държавата да се намеси и да въведе ред. Срамота е тези хора да бият децата ни, а после да обикалят безнаказано“, възмущават се майки на протеста.

Другото, от което местните се оплакват, е постоянните сблъсъци с ромското население, което често обикаля из заведенията в центъра и събира милостиня. „Срамота е! Здрави хора, но вместо да се хванат на работа, обикалят по улиците и искат пари. А когато им откажете, започват да ви псуват и обиждат. Сякаш сме длъжни да ги храним“, възмущават се майки.

Местните граждани искат по-строги мерки срещу ромското население, изселване на незаконно пребиваващите там и ефективна програма, която да ги интегрира. „Не може нашите данъци да отиват, за да ги храним и да им гледаме децата. А те да пребиват нашите. Щом искат да живеят тук, ще работят наравно с нас. Или да се махат“, коментират  участници в протеста.

Хиляди на протест в Асеновград, гражданите искат спокойствие, а не пребити деца
Хиляди на протест в Асеновград, гражданите искат спокойствие, а не пребити деца

Като цяло обстановката в Асеновград е спокойна и гражданите не искат сблъсъци. Но настояват за спешни мерки, преди да се разиграе по-голяма трагедия от вече случилата се.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.