Грузинец поръчал атентата срещу Алексей Петров

Гласувайте за статията
Грузински мафиот платил на украинци да очистят Алексей Петров

Експулсираният от България заради заплаха за националната сигурност грузински мафиот Гиа Хергиани е заподозрян като поръчител на неуспешния атентат срещу Алексей Петров през октомври 2015 г. – пише „Уикенд“, като се позовава на столичен криминалист. Според информатора вече били събрани достатъчно доказателства, които сочат грузинска връзка в опита за покушение срещу Трактора – отбелязва изданието.

Единственият арестуван за бруталния опит за убийство – украинецът Роман Логвиненко, е бил посредник между грузинеца и сънародниците си, които са издирвани от Интерпол от близо 2 години.
Гиа Хергиани бил познат на Алексей Петров и даже работел съвместно с негови хора до 2008 г., когато бил експулсиран от България заради съмнения, че търгува с оръжия и хероин. Хергиани опитал да се спаси от изгонване, предлагайки рушвет от 250 хил. евро на тогавашния шеф на ДАНС Петко Сертов и съветника му Алексей Петров. Посредник взел парите с обещанието, че ще ги предаде на дансаджиите. Това обаче явно не се е случило, той като в крайна сметка грузинецът и още двама души от обкръжението му са експулсирани от страната – разкрива изданието.

Алексей Петров оцеля по чудо при атентата

„Грузинците са имали инвестиции за над 20 милиона евро в България. Те са се опитали да се върнат в страната преди 2 години и пак са платили подкуп, за да бъдат отменени заповедите им за изгонване. Това обаче не се случило и Гиа е разпоредил убийството на Алексей Петров“ – разкрива информаторът пред изданието.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар