Колко точно е богата кралица Елизабет и от какво? Преглеждания: 1407

Кралица Елизабет напълно очаквано е милионерка
0
Оценете този post

Короната на главата на кралица Елизабет се свързва не само със задължения, но и с пари.

Като символичен притежател на всичко, кралица Елизабет надали се вълнувa особено от финансовото си състояние. Оказва се, обаче, че тя получава редовна годишна заплата, и то в размер на 104,7 млн. долара! Нейното възнаграждение също подлежи на годишна индексация и за тази година е с близо 8 млн. отгоре.

Ей за такова повишение си мечтае всеки! Но зад него стоят чисто и просто едни сметки в големи размери. Парите, които получава кралица Елизабет, не идват директно от нейните поданици, които са и данъкоплатци. Тя притежава недвижими имоти и терени в един от най-скъпите зони на Лондон. В тях се помещават жилищни сгради и офиси.

Според закона, това недвижимо имущество е притежание на кралицата, но само докато е на престола. А, през това време, тя прибира солидни наеми в размер на милиони всеки месец. Няма възможност да ги продаде или да ги даде по наследство.

Кралица Елизабет напълно очаквано е милионерка
Кралица Елизабет напълно очаквано е милионерка

Кралица Елизабет не е върховен разпоредител с всички пари, които кралството генерира. Приходите на двора се контролират от Министерството на финансите. Именно то е институцията, която решава каква заплата да вземе тя. Приходите на Елизабет Втора се равняват на 15% от тези на монархията.

А значителното повишение, което е позволено за следващите 10 години, е свързано с разходите, необходими за ремонта на Бъкингамския дворец. Така че, тези милиони не отиват директно в джоба на кралица Елизабет. Според груби сметки, издръжката на монархията струва само 65 цента на година на жител на Великобритания. пише profit.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.