Куриоз! Кралицата на косъм от арест заради нарушение на пътния закон!

Куриоз! Кралицата на косъм от арест заради нарушение на пътния закон!
5 (100%) 1 vote

Куриоз! Зевзек поискал да арестуват кралицата, била без колан

Куриоз, който се оказа чистата истина. Властите в Западен Йоркшир изпаднали в недоумение, когато неизвестен мъж се обадил в участъка, за да докладва кралицата. А повод за действията му бил факта, че Елизабет била без колан.

В мрежата вече се носят анекдоти по този повод. А необичайната ситуация се разиграла горе-долу по следния начин.

„Топла юнска сутрин, а телефонът в дирекцията на полицейски участък в Западен Йоркшир звъни.
– Ало, полицията ли е?
– Да.
– Искам да докладвам за пътно нарушение.
– Кажете.
– Бих искал да подам сигнал за нарушение от страна на кралицата. Вози се без предпазен колан.
– ???!“

Полицията е потвърдила достоверността на историята и дори публикува потвърждението в Туитър. Те обаче уточняват, че този въпрос не е от компетенциите на полицейските власти, а още по-малко на участъка в Западен Йоркшир.

Лицето, което се е обадило в полицията твърдяло, че кралицата не е била вързана с колан, докато минавала през Лондон, предава BBC. Това вероятно е един от най-големите куриози, които са се случвали на кралската особа.

От полицията са категорични, че в случая няма орган, който да санкционира или да повлияе на нейно величество. Според британския закон, срещу кралицата не могат да бъдат завеждани граждански и наказателни производства.

Това обаче не се отнася за децата или внуците й. По тази причина снаха й Софи Есекс трябваше да отговаря пред съда за злоупотреба с влияние, след като бе спипана да преговаря с арабски шейхове преди години. Журналист на BBC се представи за арабски милионер, а Софи му обеща да го срещне с кралското семейство и да проведе положителна кампания за него.

Куриоз! Кралица Елизабет на косъм от арест, била без колан

Куриоз! Кралица Елизабет на косъм от арест, била без колан

В замяна трябваше да получи солиден хонорар и скъпи подаръци под формата на бижута. Заради този случай кралицата забрани фирми и обществени институции да дават подаръци на кралската фамилия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар