Марешки с поискан имунитет, обвиниха го в изнудване (Подробности)

Гласувайте за статията

Веселин Марешки получи официално искане на имунитета си от прокуратурата.

На извънредна пресконференция говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова обяви, че се продължава наказателното производство срещу трима депутати от ВОЛЯ, сред които и Веселин Марешки. Стартът му е даден преди три години. Лидерът на партията има повдигнати обвинения за изнудване и причиняване на телесна повреда. Освен неговият, е поискан имунитетът и на още двама депутати от партията.

Сега, обаче, Веселин Марешки ще бъде разследван и за изнудване и рекет като продължително явление. Според прокуратурата, политикът и бизнесмен е решил да наложи монопол върху търговията с лекарства през 2012г. Тогава шеф на Агенцията по лекарствата става съпруг на служителка на лидера на Воля. Той назначава редица служители в поверената му агенция без необходимата квалификация. Така депутатът упражнява контрол чрез тях над собствениците на аптеки в страната.

Марешки стана клиент на прокуратурата

Марешки стана клиент на прокуратурата

Дори е имало фрапиращи случаи на директен рекет от служители на агенцията с условието 50% от бизнеса на собственик на девет аптеки да бъде прехвърлен към фирми, посочени от Веселин Марешки. „Ако е имал отказ, до въпросните аптеки се появяват нови аптеки, които продават с много по-ниски цени“, допълва Арнаудова.

Освен това, аптечният бос е давал лекарства на разсрочено плащане, а след това е започват да изнудва фирмата длъжник и да я притиска. В прокуратурата имат информация за подобни действия в седем случая. При всичките се набелязват все оборотни аптеки. В някои до тях се отварят т.нар. „наказателни аптеки“, продаващи на доста по-ниски цени по заръка на Веселин Марешки, за да елиминират конкуренцията, пише pik.bg.

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар