Те може да са милионери, но наследниците им няма да получат и стотинка!

Гласувайте за статията

Мнозина си мечтаят да бъдат наследници на тези милионери, но истината за тях ще ги изненада!

Едни от най-богатите хора на света имат малко по-различно възприятие за парите от общоприетото. Докато някои работят, за да изкарват пари, при тези милионери и милиардери те са просто последствие от работата им, която има много по-голяма добавена стойност. Те разполагат с толкова много пари, че не мислят за тях по рационалния начин. затова и имат различна представа какво трябва да се случи със състоянието им след тяхната кончина.

Всички сме чували на богати и разглезени наследници. Те получават наготово огромни суми, с които просто не знаят какво да правят. След като не са изкарали парите със собствен труд, те не оценяват тяхната стойност. За да избегнат познатите грешки, един от най-известните милионери и милиардери са решени да не позлатяват своите деца и роднини, а да направят нещо по-смислено с изработеното.

Бил Гейтс може да е един от най-богатите хора на света, но наследниците му определено няма да се впишат в тази класация. Компютърният магнат е решил да даде на всеки „скромната’ сума от по 10 милиона. Тя е наистина незначителна на фона на милиардите, които притежава. След смъртта му, те ще отидат за благотворителни каузи.

Уорън Бъфет също с оказва противник на лесното забогатяване чрез крупно наследство. Това негово мислене вероятно не се харесва на семейството му. Но той е взел крайното си решение – 99% от състоянието му ще отиде за подпомагане на нуждаещи се.

Майкъл Блумбърг притежава 50 милиарда долара

и целия си живот като един от най-богатите хора е прекарал с участие в различни благотворителни кампании. „Ако искаш да направиш нещо за децата си, да им покажеш колко ги обичаш, най-добре е да подкрепиш организации, които ще направят света по-добро място за живеене за тях и техните деца“, разсъждава философски той и е дяволски прав!

Джордж Лукас отдавна премина от графа „милионери“ в „милиардери“. Той ще остави на света не само редица велики филми, но и всички пари, които е изкарал благодарение на тях. А децата му няма да наследят и стотинка. Същата съдба очаква и шестте деца на Стинг. Те няма да имат възможност да изхарчат изкараните от него с много труд над 300 милиона долара. И днес музикантът споделя, че наследниците му не разчитат на неговата финансова подкрепа. Затова не се притеснява за тяхното бъдеще, след като си отиде от този свят, пише blitz.bg.

Колегата му Елтън Джордж също смята, че двете му деца биха се оправили в живота и без милионите му. Не иска те да станат разглезени, а след това и пропаднали, харчейки състоянието му. Затова е решен да му намери по-добре предназначение. Актьорът Джеки Чан също свиква наследниците си да се оправят сами, а не да разчитат да гушнат солидното му наследство. Те няма да станат милионери, освен ако не го постигнат сами!

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар