От последните минути: Наяве излязоха страшни разкрития за атентата в Брюксел

Гласувайте за статията

Атентаторът е от марокански произход

Излязоха наяве нова порция страшни разкрития за атентата в белгийската столица Брюксел.

От прокуратурата в Брюксел съобщиха, че бомбата, която бе открита през изминалата нощ у нападател на централната гара, е съдържала газова бутилка и гвоздеи. По този начин, ако се беше взривила, щеше да предизвика ужасни щети. Със сигурност щеше да има много ранени и дори и жертви, предава Агенция „Франс прес“.

От прокуратурата в Брюксел уточниха още, че атентаторът не е 30-годишне мъж, както бе съобщено по-рано, а 36-годишен мароканец. Неговите инициали са О.З.
За момента обаче белгийските власти категорично отказват да предоставят повече информация за самоличността му.

Брюксел

Атентаторът е от марокански произход

Прессекретарят на прокуратурата в Белгия – Ерик Ван дер Сипт заяви, че в бомбата, подготвена от атентатора, са били открити газова бутилка и гвоздеи.

Припомняме, че снощи на железопътната гара в Брюксел избухна взрив. За момента версиите на очевидците, са различни. Някои казват, че е имало само един взрив, последван от изстрели, докато други твърдят, че е имало цели три взрива.

Официалната версия на властите е, че на гарата е имало само един взрив.
Атентаторът бе ликвидиран от военните. Те го заподозрели, че носи със себе си колан, зареден с експлозиви.

Освен това атентаторът привлякъл внимание към себе си с виковете „Аллах Акбар“. Само миг след това, е причинил и експлозията на централната железопътна гара в Брюксел.
Малко по-късно той е издъхнал от раните си, пише Блиц.

Според информацията, разпространена от световните информационни агенции, тялото на атентатора е останало да лежи 2-3 часа на гарата. Военните не са позволили на медиците да се доближат до младия мъж, тъй като имали опасения, че може да предизвика още един взрив.

Припомняме, че преди малко повече от година, Брюксел бе разтърсен от три експлозии. Две от тях бяха на летище „Завентем“, а третата – в метростанция „Малбек“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар