Разкриха самоличността на терориста от Белгия

Гласувайте за статията

Информацията бе съобщена от вътрешния министър Ян Ямбон

Министърът на вътрешните работи на Белгия – Ян Ямбон обяви, че вече е ясна самоличността на терориста от железопътната гара в Брюксел.

Той уточни, че самоличността му е била идентифицирана от силите за сигурност.
Припомняме, че мъж на видима възраст около 30 години и с добро телосложение взриви експлозив на гарата в Белгия, след което бе застрелян.

Ямбон обаче не пожела да предостави повече информация по случая.
Междувременно след терористичния акт, премиерът на Белгия – Шарл Мишел, свика съвета за сигурност.

Белгия

Информацията бе съобщена от вътрешния министър Ян Ямбон

Снощи той изрази благодарността си на властите за бързата реакция. Той уточни, че в рамките на 1-2 часа, властите са успели да обезвредят терориста и са евакуират района.
Очевидци на терористичния атентат посочиха различни версии за експлозията на Централната гара в Брюксел.

Според разказите на някои, се е чул само един взрив, който е бил последван от изстрели. Други пък твърдят, че взривовете са били цели три.
Към момента ситуацията в Брюксел е спокойна. Единственото отцепено място в града остава Централната гара, предаде България он еър.

След терористичния акт снощи, властите евакуираха и централния площад „Grand Place“, който се е превърнал в една от туристическите атракции в града.
Немалко хора останаха блокирани в кафенета и ресторанти заради предприетите мерки за сигурност.

Други пък не бяха допуснати да стигнат до хотелите си. Някои хора не успяха да се доберат дори до собствените си домове.
Според последната информация по случая, единствената жертва при терористичния акт, е извършителят.

Служител на ЖП гарата разказва, че е забелязал движение на съмнителна личност доста преди да се случи инцидентът. Той дори твърди, че терористът е взривил куфар с експлозиви пред очите му.

Веднага след това служителят на гарата се е погрижил да съобщи на колегите си за опасният посетител. Обезвреждането му е било поето от войниците, охраняващи гарата, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар