Вижте палата на Мая Манолова и Ангел Найденов в Рударци (ФОТО)

Гласувайте за статията

Омбудсманът на Република България има четири заема към банки

При все, че омбудсманът на България – Мая Манолова обяви преди време, че съпругът й Ангел Найденов има спестени едва 15 хиляди лева в сметката си, двамата живеят в разкошен палат.

Имотът се намира в Рударци. Преди време Мая Манолова спомена, че и тя като голяма част от българите, изплаща два кредита.
Въпреки това двамата с Ангел Найденов са си позволили палат, който според имотни експерти възлиза на стойност около 135 хиляди лева.

В семейното гнездо на Мая Манолова в пернишкото село Рударци цари истински лукс. През 2016 година в имотната декларация пред Сметната палата омбудсманът е посочила, че имотът е от 153 кв. м. застроена площ. Иначе се простира на 1013 кв. м. палатът е бил придобит през 2015 година.

Мая Манолова

Омбудсманът на Република България има четири заема към банки

Тогава сделката е била за покупко-проджаба на терен, но след това е сключен договор за строителство.
Данните в декларацията на Мая Манолова сочат, че разходите по закупуването на терена и вдигането на сградата, са били покрити със собствени средства. Освен това се е наложило Ангел Найденов и Мая Манолова да изтеглят кредити, за да довършат имота.

На практика Мая Манолова се оказва длъжник не по 2, а по 4 банкови кредита от предходни години. Към днешна дата тя изплаща заеми към банки в размер на осем хиляди лева и 40 379 лева. Освен това има още два кредита в евро. Единият от тях е в размер на 16 045 евро, а другият – 1 600 евро.

В имотната декларация се посочва още, че бившият военен министър Ангел Найдено е успял да спести от заплати общо 8 500 лева. Освен това има на влог на негово име още 15 хиляди лева.
Те също са заделени от заплати и спестявания от предходни периоди, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар