Разкриха подробности за терористичния акт в Брюксел

Гласувайте за статията

Движението на влаковете остава спряно по нареждане на правоохранителните органи

Началникът на полицията в Брюксел – Пиер Вандерсмисен, разкри подробности за терористичния акт на централната гара в града.

Пиер Вандерсмисен потвърди, че случилото се на централна гара, е терористичен акт.
Районът около гарата, където нападателят бе ликвидиран, остава отцепен и към момента. На мястото има противопожарни автомобили, полицейски представители и военни части. Grand-Place също остава затворен.

Припомняме, че към 23 ч. българско време вчера е постъпила информация за пострадали български граждани при инцидента, който се случи на централната ЖП гара в Брюксел.
От пресцентъра на Министерството на външните работи потвърдиха информацията.

Брюксел

Движението на влаковете остава спряно по нареждане на правоохранителните органи

От там препоръчват на българските граждани, които пребивават в района на белгийската столица да избягват местата около ЖП гарата и да следват стриктно препоръките на местните представители на властта. Освен това е добре да следят информацията, която излиза в медиите.

Българското посолство в Брюксел поддържа постоянен контакт с местните власти и следи развитието на ситуацията.
Сънародниците ни там, които биха искали да получат актуална информация, или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи в посолството в Кралство Белгия – 00 32 473 981 042.

След като централната гара в столицата на Белгия, бе разтърсена от експлозия, полицейските власти увериха, че ситуацията е под контрол.
Според данните разпространени от информационната агенция Belga, при терористичния акт е пострадал човек. На този етап обаче самоличността му не е съобщена.

Посочва се, че в първите минути след взрива, е възникнала паника сред хората. Веднага е последвала евакуация.
От железопътната компания SNCB, са информирали пътниците, че по нареждане на правоохранителните органи, е преустановено движението на влаковете.

Припомняме, че войниците, охраняващи гарата убиха мъж, за който са установили, че носи колан с експлозиви. Очевидци на случката разкриват, че преди да бъдат евакуирани от гарата, са чули експлозия, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар