Прегазиха молещи се пред джамия в Лондон (Подробности)

Гласувайте за статията

Поредна кървава нощ в Лондон.

Мюсюлмани, отишли на молитва в джамия в Северен Лондон, станаха жертва на пореден атентат снощи. По време на свещения месец те ходят на храма към полунощ. Бял бус е връхлетял върху пешеходци пред джамия на улица „Севън систърс роуд”. По последни данни, един човек е убит, а други десет са ранени.

Свидетели разказват, че шофьорът на превозното средство, който вече е идентифициран, е крещял „Искам да избия всички мюсюлмани!“ преди да се вреже с буса в групата пред храма. Полицията е дошла на мястото на инцидента за отрицателно време след подаване на сигнала и е задържала 48-годишния извършител.

Свидетели споделят, че превозното средство се е движело нормално по улицата, докато не наближило джамията. Тогава последвал рязък завой в ляво и напълно целенасочено газене на хората на тротоара. Според присъствали, в камиона е имало още двамата мъже, които са успели да избягат. Засега основната версия на разследващите е терористична атака.

Лондон отново бе окървавен

Лондон отново бе окървавен

А в обществото и социалните мрежи избухна вълна от коментари и разсъждения за причината за нападението. Интересното в случая е, че срещу мюсюлманите е използван същият начин за атака, какъвто е почеркът на последните няколко нападения, извършени от техни събратя. Арабистът Владимир Чуков коментира, че това е копие на атаката на Лондон Бридж от преди дни. Така се доказва, че мнозинството вече не различава изповядващите исляма от радикализираните вярващи.

Разбира се, съществува и версия, че това е нарочна провокация, която още повече ще разпали етническото напрежение не само в Лондон. Подозрение буди фактът, че шофьорът на буса е бил предпазен от линч от един от имамите на джамията във Финсбъри Парк. Това превръща случая в голяма мистерия, която тепърва ще се разплита.

Това е задържаният шофьор

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар