Новият премиер на Сърбия – заможна дама от Хърватия с различни наклонности

Гласувайте за статията

Новия премиер на Сърбия Ана Бърнабич взриви обществото в съседната ни страна.

Тя е на 41 години и наследи Ивица Дачич начело на Сърбия. Изборът й се превърна не просто в изненада, но и в същинска сензация на световната политическа сцена. А причините за това са не една и две. Ана Бърнабич бе посочена за следващия премиер от президента Александър Вучич, който няколко седмици на искаше да разкрие избора си.

А щом го направи, страната гръмна от новината! От четвъртък Сърбия има първата жена за премиер. И то жена, която не крие хомосексуалните си наклонности. Преди да заеме висшия управленски пост, Бърнабич бе министър на въпросите на държавната администрация. В биографията й е записано и висше образование по маркетинг в САЩ и Англия. Дълги години е работила по различни европейски проекти.

Била е и ръководител на американска фирма за ветрогенераторни паркове. Ана знае английски и руски и предпочита да я познават като независим експерт, а не като политически обвързана фигура. Това видимо се понрави на по-голямата част от сърбите. Разбира се, когато се появи нова фигура на политическия небосклон, сякаш всички се интересуват не толкова от квалификацията, отколкото от личния й живот.

Новият премиер на Сърбия се превърна в световна сензация

Новият премиер на Сърбия се превърна в световна сензация

Бърнабич открито и без притеснения признава сексуалната си ориентация, още докато бе министър. А, съвсем до скоро в Сърбия църквата заклеймяваше хомосексуалистите. Тя, обаче, няма притеснения от реакцията на обществото и, може би, това се оказа неин плюс. Все пак, Ана не иска и да изтъква ориентацията си, за да не кажат после, че тя й е помогнала, пише clubz.bg.

Новият премиер на Сърбия винаги е подкрепяла Вучич, дори като думите и решенията му не са били приемани особено горещо от гражданите. А сега, той успя да й се отблагодари подобаващо. Ако консерваторите не са останали особено доволни от избора й, то не същото може да се каже за съседите от Хърватия. Те определят Бърнабич за своя съгражданка и се гордеят от успеха й.

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар