Ден на гнева: Лондон избухна след трагедията с горящата кула

Гласувайте за статията

Ден на гнева, Лондон избухна след трагедията

Истински ден на гнева се разигра днес. Протестиращи от целия град се събраха пред кметството в Лондон, в търсене на справедливост. Причината за драмата е фактът, че не са взети достатъчно надеждни мерки за безопасност на гражданите в по-бедните квартали на града.

Сгради като Grenfell Tower са разпространени из целия град. И не са безопасни. От години пред общината и служители на държавната администрация е представян проблема.

Садик Кхан вече се сблъска с народния гняв, както и премиерката Тереза Мей. Тя дори бе порицана публично, след като отказа да говори с жертвите на трагедията, с мотива, че е „заета и има по-важни задачи“.

Принц Уилям и кралица Елизабет обаче лично дойдоха да благодарят на огнеборците и лекарите, които са помогнали за спасяването на десетки човешки животи. Двамата отдадоха почит на загиналите и дори поговориха с част от близките на жертвите. „Кажете нещо за децата“, възкликна един разстроен съсед, който се оказа близък на част от загиналите. „Ваше величество, кажете за децата. Какво да кажем за тях?“, допълни той.

Принц Уилям, който в този момент помагаше на кралицата да се настани на седалката, веднага се обърна към мъжа с помирителен жест. „Те не са забравени и ние ще се върнем отново“, обеща той, преди да се оттегли.

Що се отнася до гражданите обаче, Тереза Мей понесе най-суровите критики и упреци от пребиваващите в района. Тя бе упрекната, че не се интересува от благосъстоянието на хората. Лондон буквално избухна, след като хиляди се втурнаха към Кенсингтън и щурмуваха кметството с искане за справедливост.

Ден на гнева в Лондон

Ден на гнева в Лондон

Вече стана ясно, че материалите, които са използвани за събирането, са некачествени и дори забранени в много държави по света. Как и защо се е стигнало до разрешението да се използват в Лондон не е ясно. Гражданите обаче искат справедливост.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар