Лео Ди Каприо в немилост, съдът му иззе Оскар-а!

Лео Ди Каприо част от разследване
0

Лео Ди Каприо предаде статуетка Оскар на американския съд.

Холивудският актьор Лео Ди Каприо си отнесе куп шеги заради дългите години, в които не можа да се добере до заветния Оскар. Най-сетне той е в ръцете му. Но сега има поредна драма около филмовата награда. Той бе принуден да предаде една друга статуетка на съда.

Става въпрос за награда на Марлон Брандо от 1954г. Тя му е била подарена от продуцентите на „Вълкът от Уолстрийт“. А сега, този Оскар стана част от мащабно разследване на американските власти за присвояване в огромни размери на средства от Малайзия. Смята се, че с тях е бил финансиран култовият филм за банкера от Уолстрийт с Лео Ди Каприо в главната роля.

Лео Ди Каприо част от разследване
Лео Ди Каприо част от разследване

Скандалът гръмна още миналата година. Тогава властите зад океана предприеха съдебни действия с цел да бъдат върнати стотици милиони долари. Те са източени от малайзийски държавен фонд за развитие. Около 100 милиона от тях са използвани от доведения син на малайзийския премиер за телевизионното студио, финансирало изцяло „Вълкът от Уолстрийт“, пише hotnews.bg.

Самият Лео Ди Каприо получи рекордният хонорар от 25 милиона долара за емблематичната си роля. Затова американското министерство на правосъдието обяви, че иззема всички бъдещи приходи от филма. Той осигури около 400 милиона долара от прожекции. Покрай разследването, актьорът върна Оскар-ът на Брандо, който е бил подарък, и е обещал пълно съдействие.

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.