Симеон Сакскобургготски празнува 80-годишен юбилей – вижте как

Гласувайте за статията

Днес Симеон Сакскoбургготски става на 80 години.

По повод рождения ден на Симеон Сакскoбургготски, редица царски особи от цяла Европа пристигнаха в България. Празненствата започнаха с Благодарствен молебен в храм-паметник „Св. Александър Невски“, отслужен от патриарх Неофит. Членовете на Светия синод се помолиха за здравето на рожденика и на всички българи.

Храмът се оказа тесен за всички официални гости, които присъстваха. Освен висши държавници, представители на държавната и местна власт, бяха поканени и всички съпартийци от НДСВ, както и много представители на родния и европейски бизнес. През януари юбилярът изпрати писма до кралските фамилии в Европа. С тях ги уведоми, че трябва да скъси списъкът на гостите си до родените през 1937г. негови роднини. Иначе той би се оказа дълъг, колкото „Война и мир“!

Но, със сигурност, най-забележителната част от гостите представляват членовете на царската фамилия, които се събират на едно място в подобен състав за първи път от десетилетия. Все пак, поводът си го заслужава! От САЩ пристигна сестрата на Симеон Сакскoбургготски – княгиня Мария Луиза, както и неговите деца и внуци.

Симеон Сакскобургготски получи специални почести

Симеон Сакскобургготски получи специални почести

Малкия Симеон-Хасан поздрави дядо си с песен,

изпята на чист български, с което успя да го просълзи. княз Кубрат и княгиня Карла пристигнаха у нас без двама от синовете си, които имат важни изпити на днешната дата. Интересна подробност е, че организираният прием е частна инициатива и не ангажира властите и съответните институции с охраната на кралските особи. Въпреки това, не се мина без засилени мерки за сигурност от страна на органите на реда, пише 24chasa.com.

Принцове и принцеси то Румъния, Сърбия, Черна Гора, Албания, Испания, Германия, Чехия и други европейски страни уважиха поканата на Симеон Сакскoбургготски. Тази вечер той ще даде празничен прием в резиденция „Врана“, който бъде изискан, но и разточителен. А и със сигурност ще влезе в историята с наличието на толкова кралски особи на едно място, което вероятно е световен прецедент!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар