Работнички на Иванка Тръмп разкриха какво се случва във фабриките й

Работнички на Иванка Тръмп разкриха какво се случва във фабриките й
2 (40%) 1 vote

Модният бизнес на Иванка Тръмп крие своите мръсни тайни.

След като много магазини бойкотираха марката на Иванка Тръмп, сега се надига вълна от недоволство и от страна на работничките в цеховете, където се произвеждат тоалетите. За мнозина може би звучи доста примамливо да работят за дъщерята на американския президент, но истината се оказва много по-различна!

Шивачките се оплакаха, че заплащането им е толкова ниско, че едва свързват двата края. А повечето от тях имат деца и буквално изнемогват. Освен това, работничките не веднъж са били заплашвани от шефовете си. Куриоз е, че получават бонуси, ако решат да бъда на работа по време на месечния си цикъл. Разкритията бяха направени в британския вестник Guardian.

Иванка Тръмп се оказа истински деспот!

Иванка Тръмп се оказа истински деспот!

Заводът на модната марка на Иванка Тръмп е позициониран в Субанг, Индонезия. Журналисти са направили проучване сред десетки работнички там. Всички са потвърдили, че работят за едни от най-ниските заплати в Азия. За сметка на заплащането, работата им е в огромни количества и за да смогнат, трябва задължително да дават извънредни часове, които също им се плащат минимално.

Предишния скандал около производството на модни продукти под марката на Иванка Тръмп е само от преди седмица. Тогава активисти, разследващи злоупотреби в нейна китайска фабрика изчезнаха, докато бяха в ареста. те разкриха същите неуредици, както в индонезийската фабрика, но фактите бяха потулени набързо, пише profit.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар