Корнелия Нинова вкара ГЕРБ в люта интрига

Гласувайте за статията

Тя заяви, че никоя партия не иска въвеждането на мажоритарния вот

Лидерът на партията-столетница Корнелия Нинова, вкара ГЕРБ в люта интрига.

По-рано днес Корнелия Нинова заяви, че знае от сигурен източник, че от ГЕРБ не искат мажоритарния вот. Тя обаче бе категорична, че когато приключи гласуването по тези предложения, от БСП ще внесат тяхното за промяна на Изборния кодекс.

Това заяви по-рано днес в кулоарите на Народното събрание Корнелия Нинова. Коментарът бе направен по повод превърналото се вече в драматично гласуване на правната комисия за мажоритарния вот от вчера.

Корнелия Нинова

Тя заяви, че никоя партия не иска въвеждането на мажоритарния вот

Тя посочи, че от ДПС първи са взели решение да подкрепят мажоритарния вот. Няколко часа по-късно обаче заявили категорично, че няма да подкрепят ГЕРБ и исканите от тях промени.
От думите на Корнелия Нинова става ясно, че тяхното предложение ще е за смесена система.

Тя подчерта, че от БСП вече са почти готови. С изготвянето на проекта са се заели специалисти извън партията-столетница.
Корнелия Нинова бе категорична, че не всичко, което се прави в момента е искрено.

В подкрепа на думите си тя припомни, че една група е внесла законопроект, който не желае да бъде приет, докато друга си мени мнението. Според нея в цялата тази работа има нещо гнило.
Нинова посочи, че случващото се в Народното събрание по никакъв начин не отговаря на очакванията на хората.

Тя дори го определи като чиста проба политически пазарлък.
В заключение Корнелия Нинова посочи, че в настоящия парламент няма политическа сила, която искрено да желае да въведе мажоритарния вот.
И допълни, че лично от ГЕРБ знае, че не желаят промените да бъдат приети.

Междувременно от ГЕРБ заявиха задоволството си от факта, че е било прието предложението за отпадане на предупредителните знаци преди радарите.
Предложението бе прието със 165 гласа „за“, 26 „въздържал се“ и 0 „против“. То бе прието на първо четене.

Вносителите посочиха, че основната цел на предложените от тях промени е да се постигне превантивен и възпиращ ефект върху всички участници в движението. Освен това се надяват, че по този начин ще ги накарат да спазват ограниченията на скоростта, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар