Огнен ад в сърцето на Лондон!

Гласувайте за статията

Гори 27-етажна жилищна сграда в Лондон.

Миналата нощ избухна огромен пожар във висока 27 етажа жилищна сграда в английската столица Лондон. Съобщава се, че стихията е взела жертви, но все още няма конкретна информация за техния брой. Над 200 пожарникаря са изпратени на място и са успели да локализират огъня. Живущите в болка са били евакуирани светкавично. Въпреки това, не е изключено в кооперацията да са останали още хора, заключени в огнения капан.

Заради продължителното тлеене на пожара, небостъргачът е заплашен от рухване всеки момент. Властите в Лондон засега определят загиналите като „много“, а операцията става все по-рискована за огнеборците. Засега около 40 души са приети в болница с различна степен на изгаряния. Техният брой постоянно се увеличава, както и този на жертвите.

27-етажната сграда в Западен Лондон е на път да рухне

27-етажната сграда в Западен Лондон е на път да рухне

Свиделите на трагедията коментират, че са видели как живи хора горят като факли по етажите и се хвърлят от прозорците. Засега официалната версия е, че взрив от един от апартаментите на втория етаж е причината за огромната огнена стихия. Тепърва ще се изяснява дали газова бутилка е причина експлозията. Появи се и версия за неизправен хладилник, който е дал на късо, пише dailymail.co.uk

Пожарът е избухнал в ранните часове на сутринта и повечето от 600-те обитатели са спели. Това е забавило евакуацията и е препречило пътя на много от тях. На 100 метра от горящата сграда всичко е покрито с пепел. От пожарната в Лондон призоваха гражданите, ако имат близки в сградата да им кажат да се евакуират сами, а не да чакат огнеборците да стигнат до тях, защото това може и да е невъзможно. Сега всички са в напрегнато очакване дали „Гренфел тауър” няма да рухне, както преди години кулите близнаци.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар