Владимир Путин: САЩ използва Чечня, за да дестабилизира Русия

Гласувайте за статията

Владимир Путин обвини САЩ, че тероризира Русия

Междуособиците в Чечня според руския президент Владимир Путин са инсценирани от САЩ. Той обвини американските тайни служби, че сеят напрежение в региона с една цел — да отслабят Русия.

В едно от интервютата с американския режисьор Оливър Стоун, Путин твърди, че отдавна е наясно, кой стои зад проблемите в Чечня. И е запознат с подкрепата на американските разузнавателни агенции, която те оказват на бунтовниците по време на войната в Чечня.

„Тогава разбрах, че нашите американски колеги, докато говореха за подкрепа на Русия, всъщност ни забиваха нож в гърба. Те твърдят, че са готови да ни сътрудничат в борбата срещу тероризма, но на терен използваха терористите. И то, за да дестабилизират вътрешната ситуация в Русия“, твърди Путин.

„Тези идеи са все още живи“, добавя още Путин, в отговор на коментара на Стоун за опитите на американските разузнавачи да създадат напрежение в Централна Азия или в Северен Кавказ.

Путин казва още, че САЩ „за съжаление подкрепиха тези събития“.

В думите на президента може и да има доза истина. САЩ десетилетия наред прилагаше правилото „Разделяй и владей“. За съжаление обаче, в един момент то се обърна срещу тях, което позволи Доналд Тръмп да дойде на власт. Само за 4 месеца американския президент успя да предизвика по-голямо напрежение в горещите зони по света, отколкото предшествениците му за цели десетилетия.

Последното, което САЩ направи, бе да подкрепи военните учения на НАТО в Латвия, с цел да се борят с „руската агресия“. Над 5000 военни са изпратени на учения в региона, създавайки напрежение. Междувременно и в Турция се създава доста напрегната ситуация, след като властите обвиниха Гюлен убийството на руския посланик в Анкара. А САЩ отказва да го предаде, на която и да е от двете страни.

Владимир Путин проговори за войната със САЩ Владимир Путин проговори за войната със САЩ

Владимир Путин проговори за войната със САЩ

„Ние се надявахме на подкрепа, но вместо това видяхме как американските разузнавателни служби подкрепят терористите“, каза руският президент.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар