Десислава Радева избухна срещу София Прайд: Не преигравайте, ако обичате!

Гласувайте за статията

Първата дама Десислава Радева отново разбуни духовете в обществото.

След провелия се през уикенда София Прайд, Десислава Радева реши да изкаже публичната си позиция. Поредният пост в личния й профил във фейсбук изненада мнозина, разгневи още толкова, а не по-малко отговориха подобаващо.

Първата дама започна своята публикация от далеч, с разказ за 6-годишния си котарак. Тя разясни, че е завела животното на рутинен преглед при ветеринар и той я е запитал дали иска да му направят изследване за СПИН. Десислава Радева се изненадала, че съществува подобен тест и попитала както ще стане, ако е положителен. Лекарят й отвърнал „Нищо, просто да си знаете“. Болестта се предава по полов път само между котките.

Тя пояснява, че някак асоциативно се е присетила за Прайда и се е замолила младежите, които участват с него, да проведат една разяснителна кампания за ХИВ и СПИН. Първата дама прибавя и статистика, според която 49% от новозаразените са хомосексуални. А, междувременно, прайдът ще бъде видян от много млади момчета и момичета.

„Всъщност, Прайдът за мен иде да покаже, че тези хора искат да изразят своята смелост, и гордост дори, за различност. Достойно за уважение! Смели, разчупващи стереотипа, шарени и весели, минали по един или друг начин под дъгата“, изтъква Десислава Радева. И допълва, че има много „такива приятели“, с които са в прекрасни отношения. За нея, всеки прави своя избор, но не трябва с него да пречи на другите.

Десислава Радева пак бе попиляна заради коментара си

Десислава Радева пак бе попиляна заради коментара си

„Думата ми не е против хомосексуалните, бисексуални, трансджендър и другите производни. А за претенцията им за различност“, пояснява президентшата. Според нея, всички ние сме различни и този факт не бива да се подминава, пише nova.bg.

„Уважавам Ви, но не преигравайте, моля! Никой нищо не Ви е забранил! Вие сте толкова дискриминирани, колкото българския пенсионер, например. Колкото многодетните майки“, избухна Десислава Радева и си навлече куп критики. Тя завърши с това, че денят на Прайда е трябвало да бъда ден на траур заради загиналия пилот на военен хеликоптер.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар