Яйчената английска диета и до днес е по-позната като диетата на Маргарет Тачър.

Смята се, че хранителният режим е изготвен специално за Желязната лейди. И до днес, обаче,милиони жени по света топят килограми благодарение на тази диета. Смята се, че, ако я спазвате стриктно, може да свалите до 20 килограма за месец. Въпреки че толкова драстично отслабване също не е препоръчително за организма. Най-хубавото на тази диета е, че няма да ви се наложи да гладувате. Както говори и името й, основната храна в нея са яйцата. Цитрусовите плодове също са силно застъпено. Според диетолозите, комбинацията им води до скоростно изгаряне на мазнините. Както при всеки хранителен режим, и при този са позволени някои своеволия. Ако за съответен продукт не са отбелязани точните количества, които трябва да се приемат, то тогава сами решаваме какви да бъдат те. Но, най-важното правило е менютата за обяд и вечеря никога да не се разменят! Яйцата може частично да се заменят с извара, ако се притеснявате да не ви дойдат в повече. Сладкото не е напълно изключено, освен ако не говорим за захарни изделия. Важно е и спазващият диета да не си позволява да прекалява с храната до степен да му е тежко на стомаха. Всеки трябва да знае своя лимит.

Алкохолът е враг на този режим.

Не се консумира и бяло брашно и всякакви продукти, произведени от него. Млякото и мазните сирени не присъстват в тази диета. Забранено е да се консумира царевица и картофи. Солта се свежда до минимум и се акцентира на други подправки. Свинското и агнешкото месо са табу, както и бульоните в всякакъв вид растителна мазнина. От плодовете забравете за смокините, гроздето, мангото, бананите и фурмите. Смята се, че Тачър е изяждала по цели 28 яйца на седмица, докато е спазвала режима. Затова е важно да имате солиден снабдител и винаги пресни яйца под ръка. Не ви препоръчваме да следвате тази диета, ако сте бременна, имате хранителни алергии или пък болести на бъбреците, сърцето и черния дроб. Както преди началото на всеки режим, и за този се препоръчва консултация с лекар,защото всеки организъм е индивидуален. Диетата се спазва в продължение на 4 седмици, не повече накуп, пише pik.bg. [caption id="attachment_519518" align="alignnone" width="300"]Яйчената диета ви гарантира скоростно отслабване Яйчената диета ви гарантира скоростно отслабване[/caption]

Ето и примерно меню за първата седмица от тази диета:

Първата седмица закуската е от грейпфрут, не повече от 2 сварени яйца и чаша кафе (чай), но без захар. Обядът първия ден може да е от круша и ябълка, както и ½ портокал. За вечеря се приемат не повече от 400 г печено телешко, не мазно. Вторият ден обядът е печени пилешки гърди, подправени с червен пипер. За гарнитурата – салата със сок от лимон. Последното хранене за деня включва 2 варени яйца, салата от краставици, мента и магданоз, тост и ½ грейпфрут. Третият ден хапнете за обяд салата от домати и свежи чушки. Към нея можете да добавите обезмаслено сирене и тост (пълнозърнест). За вечеря - парче варено пилешко месо и подправете с някакви билки и малко горчица. Гарнитурата може да бъде зелева салата с морков и лимонов сок. Четвъртият ден обядвайте плодова салата с малко обезмаслено кисело мляко. Вечерята включва печено пилешко с куркума и малко кориандър. Гарнитурата – краставици, домати и малко целина. Петият ден по време на обяд можете да изядете две сварени яйца и салата от грах и моркови с малко соев сос. Последното хранене за деня включва печена риба с гарнитура от китайско зеле с магданоз и грейпфрут. Шестият ден за обяд си направете плодов шейк, който е на основата на вода, а вечерта хапнете телешко варено в комбинация от салата от краставици и копър. Седмият ден от тази диета позволява на обяд да се изяде порция варено пилешко със салата от домати и босилек. Вечерята пък включва печени чушки с чесън и подправки и тост.