Специалист по диагнозата рак дава практически съвети за по-лесно съжителство с нея.

Всеки от нас би останал шокиран, ако му кажат, че има рак. Но, ако един лекар онколог чуе тази диагноза, той би пристъпил към конкретни мерки, за да й се опълчи. Злокачествените туморни образувания са свързани с анормалния растеж на клетките и навлизането им в други части на тялото. Туморната тъкан се разпространява чрез неконтролирано делене на клетките. Когато тялото вече няма възможност да се бори с това делене, налице е злокачествено заболяване. Ако то е факт и ви се налага да живеете с диагнозата рак, прочетете следващите съвети от водещ американски онколог и учен в областта. На Марк Хайман му е зададен въпроса какво би направил, ако разбере, че е болен от рак. Той знае, че все повече хора по света се сблъскват с тази болест. Ако не те самите, то със сигурност познават някой, който е болен. Според него, традиционната медицина е прекалено остаряла, за да може да се бори със злокачествените тумори.

Различните терапии и лекарства лекуват и редуцират единствено резултата,

но не и първопричината за тежкото заболяване. Затова той говори за “функционален медицински подход към рака”. Идеята е лекари и пациенти да работят заедно за разрешаване на медицинския проблем. За целта се правят генетични изследвания, свързани с хроничните заболявания на пациента и начините да се избегнат. Според редица лекари, диагнозата рак се дължи на дисбаланс в енергийната система на човек, на неправилен начин на живот! За да се започне от самото начало на създаването на туморите е важно да започне нов живот. Така ще си помогнем не само в борбата с болестта, но и с нейната първопричина. А това способства за елиминиране на възможността за повторна поява, пише pik.bg. Има пет ключови правила, които трябва да ви бъдат като мантри, ако се налага да живеете с диагнозата рак: 1.Онкологът е категоричен, че би спрял да яде захар. Именно тя храни раковите клетки и им помага да се развиват. За да предотвратите появата на рак или да стопирате неговото развитие, ви е необходима диета за поддържане на инсулина в нормални стойности. За целта трябва да се приемат много фибри, пресни и "истински продукти". Всички пакетирани и минало през обработка не е препоръчително.   2. Добре е да се изключат от менюто и всички храни, които по една или друга причина не понасят на организма. Те могат да бъдат различни при всеки човек. Например, все повече хора имат свръхчувствителност към глутен и лактоза. Ако имате непоносимост към хранителни продукти, но въпреки това ги консумирате, очаквайте сериозни проблеми с червата, а нищо чудно и рак! Щом организмът ви не понася някоя храна, не го мъчете с нея. 3. Лекарят съветва да се обърне сериозно внимание на възпалителните процеси в организма. Те са пряк път към отключването на сериозни заболявания, в това число и рак. Храните, богати на Омега-3 помагат да борбата с тези коварни процеси. [caption id="attachment_519174" align="alignnone" width="300"]Практичните съвети срещу рак на един лекар Практичните съвети срещу рак на един лекар[/caption]

4. Здравето на червата също е от ключово значение

за всички, диагностицирани с рак. То е свързано не само с възможността за появата на тумори в тази област. Бактериите в червата могат да станат причина за развитието на различни видове рак. Затова е много важно да се приемат пробиотици и пребиотици, както и фитонутриенти. 5. Последният съвет е не само към тези, болни от рак, но и към всичко. Жизнено важно е да се сведе приема на токсини до минимум. А с днешния начин на живот и храните, които приемаме, това е все по-трудна задача. не трябва да се яде в пластмасови съдове, не трябва да се приемат полуфабрикати. Разходките в центъра на големия град не са препоръчителни заради мръсния въздух, както и газираните напитки и всичко друго, съдържащо аспартам.