„Писател под наем“: 4-минутна тренировка на ден + разсъждения на топ [копи]райтър

Гласувайте за статията

В днешния материал ще си поговорим за няколко безумни лесни подхода, посредством които всеки желаещ да твори и да се развива с писалка в ръка да може да изпълни без да нарушава драстично дневния си план със задачи. Защото за нас е пределно ясно, че времето е скъп лукс, който трябва да разпределяме правилно.

Именно с помощта на днешния ни експеримент, наречен накратко „писател под наем: -4-минутна тренировка на ден“, ще се опитаме да изучим силата и възможностите, скрити във всяка написана дума.

Днешните творчески упражнения и вдъхновения отнемат не повече от 4 минути на ден. Готови?

Мислейки си за всичко това, сякаш няма как да откъснем очи от съветите на една изключителна дама на име Маргарет Герати – топ писател и много добър копирайтър, показващ сериозни интереси и умения и в психологията .

Герати многократно е отваряла темата за съществуващата връзка между психологията и белетристиката като чудесни способи за изучаването на човешкия ум. Заключението, до което е достигнала е, че, когнитивната психология неведнъж е успявала да й помогне да разбере функцията на мозъка и мисловния процес у творческите гении сред нас.

В крайна сметка, не всички сме гении, ала това съвсем не означава, че няма смисъл от креативни мисловни упражнения.

И междудругото, самата Маргарет е на същото мнение. Тя залага на разнообразни творчески упражнения, които да разкъсат оковите на стереотипното мислене и същевременно да изградят така наречената „творческа рутина“ у израстващия писател.

Какво ни спира да творим….по-добре?

Нека Ви представим един от най-коварните проблеми, който Маргарет посочва като страхотна спънка в писането: изразяването на емоциите. Хмм, колко интересно!
В действителност, трудността от обличането на различните емоционални състояния в пъстри одежди е трудно занимание.

Защо ли?

Причината е проста – в човешкия мозък съществува една точно определена „зона“, където емоциите уж биват преживявани. Дотук добре – проблемът идва с факта, че именно този „участък“ е, меко казано, скован и безчувствен.

Маргарет често говори за този дребен, ала така силно въздействащ детайл, като обяснява, че е стигнала до заключението, че емоциите така или иначе не се интелектуализират, те биват преживявани.

Това е кодовата дума. Трудността идва от момента, в който трябва да ги вербализираме.
С това несъмнено достигнахме най-колоритната част от целия текстов материал: в опита си да опишем тези красиви усещания вътре в нас, ние започваме неусетно да си служим с чисто физически симптоми сякаш не сме писатели, а лекари.

Ала в действителност, емоциите често биват асоциирани с потни длани, усещане за свиване в корема – спомни ли си за пеперудите – изпъстряне на бузките в алени нюанси и т.н.
Ето защо, милата Маргарет, се зае с крайно любопитната задача да разкрие нови хоризонти пред мисълта чрез интересни и забавни творчески упражнения, отнемащи само няколко минутки на ден.

Предизвиквай спящия творец СЕГА!

Упражнението, което особено ни хареса е като игра на асоциации. Хайде, запознайте се с нея!
Избройте на лист хартия 10 предмета, които Ви хрумнат на прима виста. Обектите могат да бъдат многообразни и нестандартни. Тук ограниченията са…забранени!

Срещу всеки предмет напишете по едно нетипично приложение, а след това сглобете креативно изречение използвайки избрания обект.

Пример: айрян -> течност -> изречение: Защо да не полия цветята с айряна?! Току-виж полезната бактерия в млякото ги е съживила!

Ето виждате ли? Толкова е просто!

Според Маргарет това елементарно и доста забавно упражнение ще помогне на младите творци да се научат да плуват в непознати води – защото писането не е шега работа – без страх и колебания!

А това несъмнено ще окаже изключително положително влияние върху бъдещата им работа и…мисловна дейност, разбира се!

И помнете – ограниченията в свободната мисъл са убиец на творчеството!
Творете с нас! Очакваме Ви с нетърпение с нови креативни проекти! Поръчайте своите разкошни творчески материали и подобрете класиранията си в търсачките! Толкова е лесно, когато има на кого да се доверите!

Очакваме Ви с идеи за проекти на https://webselo.com/services/ или на нашия мейл.

С уважение,
Вашият готин копирайтър!
#Webselo.com

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар