Катето Евро може спокойно да се похвали, че майка й е била една от най-известните и търсени врачки в София.Катето Евро

всички я познават с актьорските й качества. Оказва се, обаче, че те не са единствената й стихия! 61-годишната фурия е наследила от майка си някои и други пророчески способности, за което близките й са наясно от дълги години. Досега тя не е говорила открито за майка си и таланта, който й е предала. Актрисата споделя, че от родителката си е наследила безпогрешната интуиция и необикновените предчувствия, които често получава. Все пак, нейните "умения" далеч не са толкова развити, колкото тези на майка й. Въпреки това, й се е случвало да успее да помогне няколко пъти на близки в заплетени житейски ситуации.

Но пред вратата на леля Данче са се извивали дълги опашки от желаещи да се консултират с нея.

Заради свръхестествените й способности е имала дори близки срещи със закона. Съседи подали сигнал до полицията, подразнени от тълпата. Униформените дошли да арестуват майката на Катето Евро с обвинения в шарлатанство. Леля Данче, обаче се измъкнала, защото казала на следователката, че тя има много повече проблеми от нея и така се сприятелили.

 Майката на актрисата по едно време се доближила до славата на Ванга. Тя, обаче, за разлика от лечителката от Рупите, не желаела да говори за болести и смърт. Дори важни клечки, сред които и Людмила Живкова, от политбюро идвали при гледачката
[caption id="attachment_518429" align="alignnone" width="300"]Катето Евро смайва с таланта си Катето Евро смайва с таланта си[/caption]
 .
Катето Евро си спомня куп разговори за отвъдното, преражданията и тем подобни теми с майка си и братята си. Хлапетата много се вълнували от подобни теми и им било интересно да знаят с какво точно се занимава майка им, въпреки че то е трудно да се обясни. Леля Данче им заявила, че ще им даде знам от отвъдното, след като си отиде, за да им каже, че и там има живот, пише hotarena.net.
Катето си спомня как, когато с братята й били малки, с майка им често си говорели до късно вечер за отвъдното, за това има ли прераждане, за това, че няма начин човек да умира и да не оставя нищо след себе си, че сигурно отива някъде… Много ги вълнували тези теми. И майка им, която била сигурна, че ще си отиде първа, каквото е именно желанието на една майка – да не надживее децата си, обещала, когато премине в отвъдното, да им даде знак.  Знакът бил да каже числата от тотото на брата на Катето Евро, с който той спечелил шестица!