Англия трепери: Терористът от Манчестър оставил още бомби на сподвижниците си

Гласувайте за статията

Цяла Англия е притихнала в очакване на евентуален нов атентат.

Разследването около терористичния акт на концерта на Ариана Гранде в Манчестър продължава с пълни сили. Властите в Англия не желаят да разкриват особени подробности около него, за да не затрудняват работата си и да улеснят заподозрените. Но поредната доза нови факти около Салман Абеди потвърди реалната опасност, която се крие зад повишената тревога.

Продължават да се извършват обиски в домовете на смятаните за приближени до атентатора. Броят на задържаните също се увеличава и вече достигна десет човека. Те живеят в Манчестър и околията. Имената им бяха разпространени от медиите, заедно с кратка информация за тях и възможната връзка с Абеди. Един от тях е определян още от Джордж Буш като един от най-опасните терористи в света. Той имал тесни връзки с Осама Бин Ладен.

Така, един привидно спокоен район в Англия се оказа скривалище на множество опасни джихадисти, които могат във всеки един момент да извършат пореден атентат. Не по-малки притеснителни са подозренията на властите, че Салман Абеди е оставил голям арсенал от оръжия и взривни устройства на поддръжниците си, за да им помогне да изпълнят своята мисия, както той го направи преди дни в Арена Манчестър, пише dailymail.cо.uk.

Цялата полиция в Англия е на крак

Цялата полиция в Англия е на крак

В къщата на камикадзето са били намерени, обезвредени и иззети две взривни устройства. Именно те са накарали полицаите да предполагат за съществуването на още адски машини. при един от обиските в дома на заподозрян са намерени съмнителни пакети. Те са наложили евакуация на района. Така и не стана ясно, дали е имало взривни устройства.

Междувременно в Англия се разпространи новината, че броени минути преди да се самовзриви и да отнеме живота на 22 невинни жертви, Салман Абеди се е обадил на майка си в Сирия и я е помолил за прошка,. А след това е активирал адската машина…

Власти и медии разпространиха снимки на заподозрените

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар