Гълъб-трафикант прекарва наркотици през граница (Вижте как)

Гласувайте за статията

Кувейтската полиция преди дни остава изумена от хитрия начин за трафик на наркотици, с който досега не са се сблъсквали.

Търговията с наркотици си остава един от най-доходоносните бизнеси в световен мащаб. Производителите на забранените субстанции в района на Ирак са измислили евтин и лесен начин да разпространяват продукцията си в целия Персийски залив. Но, хрумката им бе разконспирирана от органите на реда и се прочу по целия свят.

Гранчните полицаи на Кувейт „арестуват“ гълъб, който привлича вниманието им с необичайния си „багаж“. Пилето прелита прекалено близо до охранителния им пост и това става причина да се пресече неговия пост. То била заловено от органите на реда, които остават изумени от находката. На гърба на гълъба е пришит малък кожен калъф, пълен с наркотици.

Гълъбите вече не пренасят писма, а наркотици

Гълъбите вече не пренасят писма, а наркотици

По данни на полицията, пернатото животно е пренасяло през граница 178 таблетки синтетичен наркотик. Изпращачът на дрогата все още не е изяснен, както и до кого и в коя държава е трябва да стигне. За първи път се залавя подобна „пратка“ е тепърва властите ще установяват дали и колко подобни полета е имало досега, пише bgdnes.bg.

Смята се, че птиците са били обучавани в бедуинските школи за тренировки на пощенски гълъби. Полицаите вече са нащрек и за прелитащи животни около границата през която, както се казва, и пиле не трябва да прехвръкне. Е, не може да се отрече, че трафикантите на наркотици стават все по-изобретателни.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар