Кралица Елизабет вдъхна кураж на ранените от Манчестър в болничната стая Преглеждания: 1351

Кралица Елизабет пожела бързо оздравяване на ранените хлапета
0
Оценете този post

Кралица Елизабет посети в болницата деца, ранени от зверския атентат в Манчестър.

Вчера британската кралица Елизабет Втора отиде на крака при ранените деца след терора на концерта на Ариана Гранде. Тя посети хлапетата, които се възстановяват физически и психически в болницата в Манчестър и им пожела бързо оздравяване. Носителката на короната поговори приятелки с децата, които се лекуват от раните си в медицинското заведение.

Кралицата не скри, че случилото се е било шок и за нея, а родителите на децата допълниха, че случилото се е „ужасно“. Елизабет Втора изрази и радостта си, че всички са станали така обединени и помагащи след общото зло, което ги връхлетя. Тя бе заснета да говори с 14-годишната Иви Милс.

Ученичката трудно сдържаше емоциите си, докато лежи на болничното легло с плюшения си мечок. Друга ранена тийнейджърка пък все още носи тениската си с лика на Ариана Гранде, направена специално за окървавения концерт. Нейните крака са били сериозно ранени, но Елизабет Втора успя да я усмихне, заявявайки, че любимата й звезда е „много, много добра певица“.

Кралица Елизабет пожела бързо оздравяване на ранените хлапета
Кралица Елизабет пожела бързо оздравяване на ранените хлапета

След като се запозна от първа ръка с ужаса на терора, кралицата сподели, че най-големият ужас е свързан с това, че всички жертви и пострадали са толкова млади. Подобна инициатива от нейна страна вече се е превърнала в традиция при национални трагедии. Тя посещава ранените, за да им вдъхне кураж и да изрази съпричастност към страданието на своите поданици, пише telegraph.co.uk.

Въпреки това, дори за нея този път бе по-трудно от всякога, именно защото ранените са предимно млади. В момента в Кралската детска болница в Манчестър са настанени 14 деца, пет от които са в тежко състояние. Кралица Елизабет присъства и на церемонията по отдаване на почит към жертвите с минута мълчание на площад в Манчестър.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.