ДАЕШ след терора в Манчестър: Ние убихме децата ви!

Гласувайте за статията

ДАЕШ поеха отговорност за терора в Манчестър

ДАЕШ (Ислямска държава) пое отговорност за терора в Манчестър. Както е известно, на концерт на Ариана Гранде в Манчестър избухна бомба, която отне живота на десетки тийнейджъри.

Полицията не успя да предотврати атентата, а от ДАЕШ поеха отговорността.

„Ние убихме децата ви“ е посланието на организацията. Според властите, този път терористите умишлено са използвали за цел концерт на тийн звездата, бидейки наясно, че така ще засегнат най-много хора.

Светът вече осъди акта, но последвалото послание на ДАЕШ шокира повече и от преди. Сред жертвите са 8-годишно момиченце, 18-годишна тийнейджърка, която за втори път се среща с Ариана Гранде и още един 22-годишен студент, който също е бил на концерта.

Полицията потвърди, че става въпрос за атентатор — самоубиец, който е бил известен на властите. Единственото, което не знаели, че е вербуван да нанесе удар на концерта в Манчестър. И то срещу деца.

Според източници от полицията, властите вече са задържали 23-годишен мъж, за който се смята, че е част от клетка на ДАЕШ. Все още не е ясно каква е връзката му с атентатора, и дали той не е бил инициаторът на взрива.

Това е най-голямата трагедия разтърсила Англия от Втората световна война насам. Родителите са потресени, а властите се опитват да разкрият колкото се може повече за атентатора и сътрудниците му. Вече стана ясно, че бомбата е правена от специалист и то много добър. А също така е известно, че и ДАЕШ са отговорни за трагедията.

Иначе, малко преди драмата в социалните мрежи се появил загадъчен туитър акаунт със знамето на ДАЕШ и хаштагове за концерта в Манчестър. Постовете гласели „Не забравяйте нашите заплахи“ и „Това е просто терор“, както и някои други. По-късно акаунтът е закрит, а от полицията отказват коментар по случая.

ДАЕШ си приписаха атентата в Манчестър

ДАЕШ си приписаха атентата в Манчестър

Властите все още не са потвърдили и че ДАЕШ стоят зад атентата, въпреки че организацията си приписа взрива. Разследването продължава.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар