Васко Кеца жертва на суеверие (Вижте какво си причини сам)

0

Васко Кеца сам предизвикал здравословните си проблеми

Васко Кеца е станал жертва на суеверие

Васко Кеца си е докарал проблеми със здравето, разкри самият той.

Преди 40 години той си предсказал болест на сърцето във филм и именно това му се случва към днешна дата.

Случката с него е от забранения тв сериал „Завръщане от Рим“, сниман през 1977 г., където Кеца има роля.

От няколко години сърцето на изпълнителя е от най-слабите му места. В годините той няколко пъти вика „Бърза помощ“ заради излизане от строя на сърцето си, както и заради учестен пулс. Като бил млад, певецът не отдавал голямо значение на това, както и на гастрита си, придобит от сухоежбината по турнетата, но с днешна дата не пропуска през три месеца да се прегледа при кардиолог.

Тези дни по БНТ се излъчи сериала с родната звезда – „Завръщане от Рим“ – същият, заради който по соцвреме пострада режисьорът му Иля Велчев. Поетът, хванал се с кино, бе обвинен за това, че работи с буржоазната италианска телевизия „Раи“.

Васко КецаСлед премиерното излъчване сериалът бе заклеймен и свален от екран, защото „пропагандира западния начин на живот и руши партийните догми в културата“. БНТ е принудена да го изтрие. 40 години след този факт обаче първата ни телевизия излъчи сериала преди седмица. Зрителите видяха началото на певческата кариера на Васко Кеца. Той има епизодична роля във филма, играейки себе си. През 1977 г. Найденов не е самостоятелен изпълнител, а вокалист в група „Диана Експрес“.

Неин ръководител е Митко Щерев. Именно когато Кеца запява „Майчице свята“ (песен на Щерев, по-късно изпълнена от Мими Иванова), той отправя своя поздрав към д-р Кирил Милев и неговата съпруга Ани. Найденов сяда до тях на масата и пее. Като си тръгва, докторът казва: „Той е мой пациент и след операцията оживя, сега даже и пее“.

А Васко по-късно признава: „Ей, да тръгна да играя роля и тя да е на болен от сърце човек. Дали не е на лошо?!“, питал се Найденов, но по-късно забравил за суеверието. То обаче се оказало пророческо, предават от bgdnes.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.