Холандският крал кръшка от трона, кара самолет тайно

Гласувайте за статията

Холандския крал Вилем-Александър изненада света с признанието си.

Като един истински крал, Вилем-Александър има куп официални и формални ангажименти. За да избяга от стреса и напрежението в ежедневието, той е намерил свое прелюбопитно хоби. Оказва се, че носителят на короната заработва „на черно“ като пилот на пътнически самолет.

Полетите, които поема холандският крал, са част от разписанието на кралските авиолинни на страната KML. От цели 21 години Вилем-Александър по два пъти месеца се превръща от монарх в помощник-пилот на полети на кратки разстояние. И, разбира се, пътниците не научават кой точно стои в кокпита на метри от тях. Той приветства пътниците на борда, но не разкрива самоличността си от мерки за сигурност, а и не е длъжен.

Хобито на холандският монарх той определя като най-подходящото за себе си, защото хем го отпуска, хем го държи в пълна концентрация. За него летенето е най-отпускащото нещо, защото не можеш да качиш в небето проблемите, които имаш на земята. А да си крал със сигурност е свързано с куп проблеми и отговорности!

Холандският крал го бива и в управлението на самолети

Холандският крал го бива и в управлението на самолети

Страстта към пилотирането на Вилем-Александър датира от преди 30 години. Тогава той е все още студент, но пилотира самолети в Кения като доброволец към хуманитарна организация. Така че има не само голямо желание, но и целия необходим опит, за да намери място в пилотската кабина, пише vesti.bg.

Холандският крал не е единствения благородник със страст към летенето. британския принц Чарлз също е професионален пилот, а синовете му Уилям и Хари могат да управляват хеликоптер. Султанът на Бруней Хасанал също е известен с това, че понякога влиза в пилотската кабина по време на държавни посещения.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар