Културният министър с поискана оставка – вижте причината

Гласувайте за статията

Културният министър си навлече голям гняв още в самото начало на мандата си.

Третият кабинет на Бойко Борисов положи клетва преди броени дни, а вече е налице първото искане на оставка на министър. Става въпрос за културния Боил Банов, който наследи поста от Вежди Рашидов. А причина за искането се оказа един поздравителен адрес.

Миналата седмица бившият театрален директор изпрати официални поздравления за рождения ден на рапъра Криско и му пожела още много успехи в професионален и личен план. Талев, разбира се, се похвали с голямата чест, която му бе отредена. А този лист хартия предизвика бурен скандал с неочаквани размери.

Редица културни дейци, които явно не са били поздравявани по този начин, изразиха възмущението си от постъпката на Банов. Според мнозина, Криско е последният човек, който заслужава да получи поздрави от културния министър. Все пак, дейността му с нищо не е допринесла за родната култура, дори напротив.

Искането за оставката официално идва от „българския академичен музикант трето поколение“ Мартин Кърнолски. То е поставено от открито писмо, изпратено и до премиера Бойко Борисов, медиите и културните творци. Придружено е и с подписка във фейсбук, която събира все повече последователи.

Боил Банов съжали за добрите си намерения

Боил Банов съжали за добрите си намерения

Криско веднага е разбрал за избухналия скандал и не пропусна да изрази своята позиция. Той сподели снимка на американския рапър Джей Зи с бившия президент Обама, на която двамата се ръкуват. След това се зачуди „Как може Джей Зи, който пее вулгарни текстове, да е приятел с Обама. Дъно на цивилизацията!“, пише hotnews.bg.

Рапърът видимо се подигра на надигналите се културни дейци. Той явно смята, че няма нищо нередно в действията на културния министър и вижда само злоба и завист срещу себе си. Все пак, той е и продуцент и насърчава млади таланти. А това, че някои не разбират творчеството му, си е лично техен проблем…

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар