Мъжките момичета на Бойко Борисов окупираха властта

Амазонките на Бойко Борисов не веднъж се доказаха
0

Бойко Борисов направи най-големия си реверанс към дамите в политиката.

Премиерът Бойко Борисов винаги е бил радетел за равноправие между половете. Последното му доказателство са дамите, назначени на ръководни държавнически постове. Преди няколко месеца той издигна Цецка Цачева за кандидат-президент на ГЕРБ. Тя бе председател на предишното Народно събрание, а сега бе назначена за министър на правосъдието. Това я прави истински прецедент в родната история – първата жена на този пост, и то цели два мандата!

Единствената подробност от безупречната й биография, за която всички зложелатели се хващат, е членството й в БКП. Цецка Цачева, обаче, не се поддава на критиките и старателно върши работата си, не зависимо на каква позиция е назначена. Тя е омъжена за своята ученическа любов, който е архитект. Двамата имат син, с когото се гордеят с пълно право. Наследникът им слави не само семейството, но и България по целия свят със своя ум и постижения.

Новият външен министър и вицепремиер и бивш правосъден Екатерина Захариева

също се определя като истинско чудо в модерната ни политическа история. Тя е част от администрацията от 2003г., а през 2009г. става заместник на регионалния министър Плевнелиев. Захариева се подвизаваше в президентската администрация и като служебен правосъден министър с два мандата, след което си спечели поста и в редовния втори кабинет на Бойко Борисов след оставката на Христо Иванов.

Освен в кариерата си, юристката е повече от успешна и в личния си живот. Тя е омъжена да успешния и доста заможен архитект Ангел Захариев, който се занимава с едни от най-крупните проекти у нас. Затова външната ни министърка може да си позволи наистина висок стандарт на живот, с който често се набива на очи, най-често по-отношение на дрехи и аксесоари. Но е похвално, че не се занимава само с харченето на парите на мъжа си, а е наистина успял професионалист, пише retro.bg.

Амазонките на Бойко Борисов не веднъж се доказаха
Амазонките на Бойко Борисов не веднъж се доказаха

Лиляна Павлова също наскоро бе широко коментирана заради скъпите си чанти, които не отговарят на депутатската й заплата. Тя стана емблемата на знаковото за Бойко Борисов строене на магистрали. Затова и падането й от поста на регионален министър бе изненада за мнозина. Сега тя ще отговаря за българското председателство на ЕС, а след това със сигурност няма да остане капо. Павлова става мениджър само на 20 години, а след това успява успешно да лавира между министерския пост и малката си дъщеря и съпруга си.

Енергиен министър с втори мандат,

Теменужка Петкова също се нарежда сред мъжките момичета на Бойко Борисов. Тя бе замесена в скандал покрай АЕЦ „Белене“, но премиерът публично се застъпи за нея. За да стигне до високия си пост днес, Петкова преминава през всички нива в администрацията за повече от 30 години кариера.

Николина Ангелкова отново пое министерството на туризма. Тя успя да въдвори ред в тази сфера преди две години, като междувременно стягаше сватба. Но става ли дума за работа, амбициозната дама не се спира пред нищо. Това доказва и фактът, че така и не си взе и ден отпуск за сватбено пътешествие. С тези си действия Ангелкова спечели пълното доверие на Бойко Борисов и надали някога ще го предаде!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.